Πάνω από το φράγμα των δύο ευρώ η βενζίνη – Φόβοι ότι θα φτάσει άμεσα τα 2,5€ (BINTEO)

Πάνω από το φράγμα των δύο ευρώ η βενζίνη – Φόβοι ότι θα φτάσει άμεσα τα 2,5€ (BINTEO)

Αντιμέτωποι με εξωφρενικές τιμές είναι πλέον οι καταναλωτές. Το ξέσπασμα στην κάμερα του LIVE NEWS είναι αναμενόμενο.

Και τα χειρότερα έρχονται με την πραγματικότητα της νέας παγκόσμιας κρίσης να προβλέπεται ιδιαίτερα ζοφερή για τους Έλληνες.

Καθώς οι τιμές κάθε μέρα εκτοξεύονται η αβεβαιότητα των διεθνών αγορών φτάνει στην αντλία και το μέλλον είναι άγνωστο για το πού θα σταματήσουν οι αυξήσεις.

Αυτή την στιγμή τα καύσιμα είναι πάνω από 2 ευρώ σε όλη τη χώρα σχεδόν, με τιμές που προσεγγίζουν σε νησιά ως τα 2,5 ευρώ. Το LIVE NEWS πήγε στα ίδια βενζινάδικα που βρέθηκε και χτες.

Oι νέες παραλαβές έγιναν σε ακριβότερη τιμή και η νέα λιανική τιμή «πέταξε» στην Θεσσαλονίκη που είχε 2,054 το λίτρο, αλλά και στην Αθήνα η κατάσταση δεν είναι καλύτερη: από 2,037 που είχε χτες η τιμή πεταξε σήμερα έχει 2,077 ευρώ.

Στην Φολέγανδρο, όπως δείχνει ο διαδραστικός χάρτης, η φτηνότερη τιμή είναι στα 2,229 και η ακριβότερη στα 2,286. Στην Σίφνο η φτηνότερη στα 2,209 και η ακριβότερη στα 2,387 και στην Μήλο, η τιμη πήγε στα 2,48 ευρώ το λίτρο.

Με τις νέες μέσες πανελλαδικές τιμές αυτό σημαίνει πως ένα αυτοκίνητο 1.400 κυβικών για να κάνει την απόσταση Αθήνα – Θεσσαλονική που το 2021 με μέση τιμή 1,572€ ήθελε 78,6 ευρώ σήμερα με μέση τιμή καυσίμου τα 2,031€ 8έλει 101,55 ευρώ. Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός πρότεινε στην ΕΕ την επιβολή πλαφόν.

Το ράλι τιμών συμβαίνει λίγες ώρες μετά το διάγγελμα Μπάιντεν για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο στο οποίο μπήκαν και οι Βρετανοί.

«Προχωρούμε στην απαγόρευση καταλαβαίνοντας πως πολλοί από τους συμμάχους μας στην Ευρώπη ίσως να μην μπορούν να μας ακολουθήσουν, οι ΗΠΑ παράγουν πολύ περισσότερο πετρέλαιο από ότι όλη η Ευρώπη μαζί» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Αφήστε μια απάντηση