Ερχονται λεφτά στον Δήμο Θερμαϊκού για τους ναυαγοσώστες

Ερχονται λεφτά στον Δήμο Θερμαϊκού για τους ναυαγοσώστες

Ποσό της τάξεως των 8 εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη μέρους των ναυαγοσωστικών αναγκών σε οργανωμένες και μη παραλίες των Δήμων της Ελλάδας, εκταμιεύται άμεσα από τους Δήμους όλης της χώρας που χρήζουν ναυαγοσωστικής κάλυψης, μεταξύ αυτών και ο Δήμος Θερμαϊκού (θα πάρει το ποσό που του αντιστοιχεί).

Η ΚΕΔΕ είχε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να ξεπεραστεί το σοβαρό πρόβλημα της χρηματοδότησης και από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκε το πρόβλημα ήταν σε συνεχή διάλογο με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Χωρίς την παραπάνω χρηματοδότηση οι Δήμοι της Ελλάδας δεν θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που απορρέουν εκ του νόμου για την ναυαγοσωστική κάλυψη των οργανωμένων και ελεύθερων παραλιών.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη με το άρθρο 101 του ν. 4804/2021 «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών και λοιπές διατάξεις», προβλέφθηκε παράταση της ημερομηνίας εκκίνησης της χρονικής περιόδου δραστηριοποίησης ναυαγοσωστών για την 22α Ιουνίου 2021, ενώ οι συμβάσεις που έχουν ήδη συναφθεί είναι νόμιμες και έχουν πλήρη ισχύ.

Η ΚΕΔΕ επισημαίνει πως θα χρειαστεί μια μικρή παράταση λίγων ημερών για να ολοκληρωθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες, με δεδομένη τη δυσχέρεια εξεύρεσης κατάλληλου προσωπικού, δεδομένους ότι οι σχολές ναυαγοσωστών δεν λειτούργησαν σωστά λόγω των μέτρων για την πανδημία.

Με αφορμή την δημοσίευση της απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε:

«Είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι για την καλή συνεργασία με το ΥΠΕΣ και τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό, Στέλιο Πέτσα. Σε μια εποχή που οι Δήμοι δοκιμάζονται οικονομικά η δαπάνη της ναυαγοσωστικής κάλυψης με το ποσό που εκταμιεύεται είναι πολύ σημαντική για να μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση να διαδραματίζει τον ρόλο της και στην τουριστική περίοδο. Στην ΚΕΔΕ πιστεύουμε ότι με τον διάλογο και τα αιτιολογημένα επιχειρήματά μας μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε για μια σύγχρονη, αποτελεσματική και κοντά στον πολίτη Αυτοδιοίκηση».

bestcity

bestcity

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *