Μαυρομάτης: “Χρεωκοπία της διοίκησης του Δήμου μέχρι και στα ολοκληρωμένα έργα”

Μαυρομάτης: “Χρεωκοπία της διοίκησης του Δήμου μέχρι και στα ολοκληρωμένα έργα”

Ανενεργά παραμένουν εδώ και δύο χρόνια δύο έτοιμα σχολεία στη Περαία. Το 9ο Νηπιαγωγείο και το 5ο Δημοτικό. Με αφορμή αυτό το γεγονός η παράταξη “Νέα Πορεία” του Γιάννη Μαυρομάτη εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση:

“Δύο χρόνια απόλυτης ανυπαρξίας και στα θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής, δύο χρόνια απόλυτης ανευθυνότητας απέναντι στις ανάγκες των παιδιών μας. Παιδιά προσχολικής ηλικίας, καθώς και παιδιά του δημοτικού ταλαιπωρούνται αυτά τα δύο χρόνια, εξαιτίας της ανικανότητας της διοίκησης του Δήμου μας να θέσει σε λειτουργία δύο πανέτοιμα σχολεία στη Περαία.

Το 9ο Νηπιαγωγείο και το 5ο Δημοτικό σχολείο τα οποία επί των δικών μας ημερών δημοπρατήθηκαν (το 2016), άρχισαν να κατασκευάζονται (το 2017) και ολοκληρώθηκαν (το 2019), συνολικού προϋπολογισμού 5.064.816,06€, εξακολουθούν να παραμένουν ανενεργά εξαιτίας της αδιαφορίας και της άγνοιας των ανθρώπων που διοικούν.

Δύο στολίδια του τόπου μας, δύο συγκροτήματα σύγχρονα και λειτουργικά, τα οποία θα ανακούφιζαν την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής μας (γονείς και μαθητές), «μαραζώνουν», περιμένοντας πότε κάποιοι θα ξυπνήσουν και θα αποφασίσουν να τα ανοίξουν.

Οι ερωτήσεις έχουν, πια, τελειώσει, μετά από δύο χρόνια. Είναι η ώρα της απόδοσης ευθυνών. Τα συγκεκριμένα σχολεία ΕΠΡΕΠΕ να λειτουργούν και ΔΕΝ λειτουργούν.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 η δική μας διοίκηση παρέδωσε δύο ολοκαίνουρια σχολεία και από τότε δεν έχει γίνει βήμα προς τα εμπρός. Οι δικαιολογίες τελείωσαν…

Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως αυτοί οι άνθρωποι και ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ, αλλά και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να μάθουν βασικά ζητήματα αυτοδιοικητικής λειτουργίας. Δυστυχώς αυτή τους την τραγική άγνοια και αδιαφορία την πληρώνουν τόσο οι γονείς όσο και οι μαθητές της Περαίας μας. Και αυτό δεν είναι αποδεκτό από κανέναν”.

Αφήστε μια απάντηση