ΠΡΟΣΟΧΗ: Καμπανάκι από το Κορδελιό!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Καμπανάκι από το Κορδελιό!
ΠΡΟΣΟΧΗ

Από σήμερα το πρωί ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου βρίσκεται σε συνθήκες ολικού lockdown εξαιτίας της Αφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού. Προς το παρών στην περιοχή μας, δεν έχει εντοπιστεί τέτοιου είδους υποτροπή (και ελπίζουμε να μην εμφανιστεί ποτέ), ωστόσο τα επιδημιολογικά δεδομένα και στα του οίκου μας δεν είναι τα καλύτερα δυνατά.

Εχουμε πολλάκις αναφερθεί στη «ζημιά» που έχει γίνει από τη συρροή κρουσμάτων που παρατηρήθηκε στην Ιχθυόσκαλα και τα πρόβλημα με τον ιό, το οποίο αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες στη Μηχανιώνα και όχι μόνο.
Χρειάζεται πολύ μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ! Χρειάζεται ενδιαφέρον και ενημέρωση από τον Δήμο, ενημέρωση που δεν υπάρχει μέχρι σήμερα, με τον δήμαρχο Τσαμασλή να μην κάνει την παραμικρή αναφορά.

Στο μεταξύ, μιλώντας νωρίς το πρωί, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Καπραβέλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το εμβόλιο προφυλάσσει. Είναι το όπλο μας. Είναι αυτό που θα δώσει την πολυπόθητη ανοσία και την άμυνα απέναντι στον κορωνοϊό». Ωστόσο, όπως εξήγησε «αυτή τη στιγμή δε μπορούμε να μιλάμε για χαλάρωση μέτρων», καθώς είναι ασφυκτική η πίεση στο σύστημα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.460 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τα 722 να εντοπίζονται στην Αττική και τα 142 στη Θεσσαλονίκη.

«Σύμφωνα με όλα τα επιστημονικά στοιχεία, η πανδημία τελειώνει τέλη Μαρτίου. Μέχρι τον Απρίλιο θα έχουμε και την ανοσία. Έχουμε δύο δύσκολους μήνες μπροστά μας», εκτίμησε. Τέλος, ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε ότι το lockdown, με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, πρέπει να διαρκέσει μέχρι τέλος Μαρτίου, αλλά όχι κατ’ ανάγκη με κλειστή την αγορά.

Αφήστε μια απάντηση