200 χιλιάδες ευρώ για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών μας

200 χιλιάδες ευρώ για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών μας

Η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει και ο Δήμος Θερμαϊκού με την τεράστια ακτογραμμή και τις δεκάδες πλαζ επιβάλλεται να έχει ναυαγοσωστική κάλυψη.

Μάλιστα οι νέες προδιαγραφές έχουν αυξήσει το κόστος σημαντικά που καλούνται πλέον να επωμιστούν οι Δήμοι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΚΕΔΕ, οι 143 Δήμοι που διαθέτουν στα όριά τους πολυσύχναστες παραλίες πρέπει να καταβάλουν 21 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των σχετικών δαπανών, προκειμένου να μη βρεθούν υπόλογοι στη δικαιοσύνη. Το ζήτημα τέθηκε και στη συνεδρίαση της ένωσης, με δημάρχους να τονίζουν ότι τους μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητες χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, ενώ κάποιοι δήλωσαν αδυναμία να αντεπεξέλθουν και λόγω της πανδημίας τη στιγμή που προβλέπονται και ποινικές ευθύνες για τις δημοτικές αρχές, αν διαπιστωθεί ότι δεν έχουν ναυαγοσωστική κάλυψη. Γι’ αυτό και η διοίκηση της ΚΕΔΕ έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη την κάλυψη των προβλεπόμενων δαπανών από την κεντρική κυβέρνηση.

Στον δικό μας Δήμο, τον Δήμο Θερμαϊκού, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Απαιτούνται περίπου 200 χιλιάδες ευρώ, ώστε να υπάρχει επαρκής ναυαγοσωστική κάλυψη σε όλες τις παραλίες μας, ποσό το οποίο όπως όλα δείχνουν θα βγει από τα ταμεία του Δήμου, δεδομένου πως δεν υπάρχει (μέχρι στιγμής) ενημέρωση για βοήθεια από την Κεντρική Διοίκηση για επιχορήγηση.

Το θέμα είναι ζωτικής σημασίας για την καλοκαιρινή περίοδο και πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση…

Αφήστε μια απάντηση