Χατζηβαλάσης για Λιγνάδη: ” Η Δικαιοσύνη της Ντροπής”

Χατζηβαλάσης για Λιγνάδη: ” Η Δικαιοσύνη της Ντροπής”

Την απόφαση για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, παρ΄ οτι κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς, σχολίασε ο επικεφαλής της παράταξης “Δράση Πολιτών”, Γιώργος Χατζηβαλάσης:

“Με την απόφαση για τον Λιγνάδη ουσιαστικά μπήκε ταφόπλακα στο #metoo και άφησε πολλά ερωτηματικά για τη δικαιοσύνη. Μια δικαιοσύνη βαθύτατα μεροληπτική και ταξική. Πόσους ισχυρούς έχετε δει να μπαίνουν στη φυλακή; Ο καταγγελλόμενος επίσης για βιασμούς Πέτρος Φιλιππίδης είναι σπίτι του. Το ίδιο και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, λόγω προβλημάτων υγείας, ο οποίος μάλιστα έχει καταδικαστεί και από το Εφετείο. Υπήρξαν και αυτοί που τη γλίτωσαν για μεγάλα σκάνδαλα όπως της Siemens και αυτοί που χαρακτηρίζονται «αδιευκρίνιστοι» για τη Novartis. Τα παλικάρια της Energa (με δικηγόρο τον ανιψιό και σύμβουλο του πρωθυπουργού) που αφού «έφαγαν» 450 εκατομ. Ευρώ, κάνουν προκλητικά τα μπάνια τους στη Μύκονο!

Μην ξεχνάμε και τους εμβληματικούς κατάδικους που βρέθηκαν εκτός φυλακής μόλις βρήκαν την ευκαιρία παρότι έκαναν φόνο. Με οδηγό στις αποφυλακίσεις «ημετέρων» την παλιά υπόθεση Καλαμπόκα, αφέθηκε ελεύθερος με όρους ως το Εφετείο ο Λιγνάδης, ελεύθερος ο μεσίτης του Ζακ, ελεύθερος ο Κορκονέας κλπ κλπ. Την ίδια ώρα μια σειρά άλλων ανθρώπων αντιμετωπίζεται εκδικητικά.

Εντάξει, μπορεί να μην έχουμε δει μεγαλοναρκέμπορο στη φυλακή, διότι έχουν καλυμμένα τα νώτα τους με στηρίγματα που αγγίζουν το σύστημα και όταν καμιά υπόθεση ξεφύγει, «θάβονται» κυριολεκτικά οι μάρτυρες(Noor 1), αλλά πλέον ακόμη και οι δίκες – καταδίκες για βιασμό έχουν χαρακτήρα παρωδίας. Θυμόμαστε τον πρωθυπουργικό φίλο Νίκο Γεωργιάδη και τη στρατιά βουλευτών και κομματικών στελεχών που κατέθετε υπέρ του στη δίκη, μήπως και αποφύγει την καταδίκη; Άφησαν πολύ ισχυρό μήνυμα, την ουρά του οποίου βιώνουμε σήμερα με την αποφυλάκιση του Λιγνάδη.
Αντ’ αυτών θυμόμαστε την καθαρίστρια που καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών για το αδίκημα της πλαστογραφίας. Η δικαιοσύνη έδειξε το πλέον αυστηρό πρόσωπό της σε μια μεροκαματιάρα που πλαστογράφησε απολυτήριο δημοτικού, για να έχει μια δουλειά να ζήσει τα παιδιά της.

Εξοντωτικές ήταν επίσης οι προφυλακίσεις μιας σειράς άλλων ανθρώπων, οι οποίοι στη συνέχεια αθωώθηκαν χωρίς ούτε μια συγνώμη. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Τάσου Θεοφίλου που είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη για μια δολοφονία στην Πάρο, την οποία όμως δεν διέπραξε ποτέ όπως αποφάνθηκε το εφετείο, αλλά είχε προλάβει εν τω μεταξύ να μείνει πέντε χρόνια στη φυλακή!

«Η δικαιοσύνη τους είναι σαν το φίδι, δαγκώνει μόνο τους ξυπόλυτους» έγραψε ο Μιχάλης Κριθαρίδης και έχει απόλυτο δίκιο!”.

Αφήστε μια απάντηση