Στην τελική ευθεία για το “Μουσείο Ελληνικής Παιδείας”-Ερχεται στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο

Στην τελική ευθεία για το “Μουσείο Ελληνικής Παιδείας”-Ερχεται στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο

Στην τελική ευθεία έχει μπει το θέμα της δημιουργίας του “Μουσείου Ελληνικής Παιδείας” στον Δήμο μας. Οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα τεθεί προς ψήφιση.

Το μουσείο θα βρίσκεται στη διασταύρωση της Περαίας, στη θέση του άλλοτε “Παλιού Καφενέ” και θα αποτελεί σημαντικό κέντρο πολιτισμού για όλο τον Δήμο Θερμαϊκού.

Πρόκειται για ένα μουσείο το οποίο έχει εκπαιδευτικό και πολιτιστικό προσανατολισμό. Σκοπός του είναι η διαφύλαξη, μελέτη, προβολή και ανάδειξη της Ελληνικής Παιδείας και των αξιών που απορρέουν από αυτή.

Σ’ αυτό εκτίθενται μοναδικές συλλογές σχετικές με την ελληνική εκπαίδευση και την παιδεία γενικότερα. Η παρουσίαση των εκθεμάτων είναι απόλυτα ανθρωποκεντρική, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του σύγχρονου επισκέπτη.

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή τον επισκέπτη με τα Ελληνικά Γράμματα και τον Ελληνικό Πολιτισμό με τρόπο απλό και βιωματικό ώστε να αποτελέσει έναν χώρο πολιτισμού, μάθησης, εκπαίδευσης και επιστήμης.

Στο Μουσείο θα μπορούν να φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις, επιστημονικές ημερίδες, διαλέξεις και πλήθος άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων..

Αφήστε μια απάντηση