Το αποτύπωμα της επίσκεψης του Πατριάρχη στον Δήμο μας

Το αποτύπωμα της επίσκεψης του Πατριάρχη στον Δήμο μας

Για δύο ολόκληρες ημέρες ο Δήμος Θερμαϊκού βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας, λόγω της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου. Η φιλοξενία του ήταν ομολογουμένως υποδειγματική!

Τόσο ο δήμαρχος, όσο και όλο το δημοτικό συμβούλιο, υποδέχθηκαν με τιμές τον Παναγιώτατο, ο οποίος εδώ και δύο ημέρες είναι, πια, επίτιμος δημότης του τόπου μας!

Σε Νέους Επιβάτες, Επανομή και Μηχανιώνα, όπου κι αν πήγε, όπου κι αν περιόδευσε, οι υπηρεσίες του Δήμου έκαναν το καλύτερο δυνατό, ώστε ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας να νιώσει σαν στο σπίτι του και να έχει τις καλύτερες εντυπώσεις από την περιοχή μας. Μια περιοχή η οποία, ούτως ή άλλως, τον συνδέει και προσωπικά, λόγω της παρουσίας πάρα πολλών απογόνων Ιμβρίων (νησί από το οποίο κατάγεται), κυρίως στη Μηχανιώνα.

Αυτό που θα πρέπει να προβληματίσει προσωπικά τον Παναγιώτατο είναι η αποδοχή του κόσμου προς τον ίδιο. Αν μη τι άλλο, θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη συμμετοχή των πιστών στις περιοδείες του, ακόμα-ακόμα και στην ίδια την Πατριαρχική Λειτουργία. Πρόκειται, ασφαλώς, για ένα φαινόμενο που δεν είναι καινούριο. Παντού, ανά την Ελλάδα, ο κ. Βαρθολομαίος, τυγχάνει της ίδιας αντιμετώπισης. Ο κόσμος δεν είναι “ζεστός”, δεν τον αγκαλιάζει όσο θα περίμενε κάποιος, δεν τον ακολουθεί…

Είναι ξεκάθαρο πως η προσωπική του στάση σε αρκετά ζητήματα έχει δυσαρεστήσει ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού. Και αυτό είναι ένα θέμα το οποίο θα πρέπει δει σοβαρά…

Ανεξάρτητα απ΄ αυτό, ο Δήμος Θερμαϊκού, ως όφειλε, έκανε το χρέος του απέναντί του. Εκανε ότι καλύτερο θα μπορούσε να κάνει και αυτό είναι που πρέπει να κρατήσουμε στο τέλος της ημέρας.

Αφήστε μια απάντηση