Ο Δήμος Θερμαϊκού καταδικάζει την επίθεση σε βάρος των ασυνόδευτων στην “ΑΡΣΙΣ”

Ο Δήμος Θερμαϊκού καταδικάζει την επίθεση σε βάρος των ασυνόδευτων στην “ΑΡΣΙΣ”

Στην καταδίκη του επεισοδίου που έλαβε χώρα στην Περαία, πριν από περίπου ένα δεκαήμερο, σε βάρος ασυν’οδευτων παιδιών της δομής της “ΑΡΣΙΣ”, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

“ΤΟ ∆Σ ∆ΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ καταδικάζει απερίφραστα την ρατσιστική – δολοφονική επίθεση που εκδηλώθηκε στη περιοχή της Περαίας στις 20/5 όπου µια οµάδα 30-40 ατόµων επιτέθηκαν στους φιλοξενούµενους της ∆οµής Ασυνόδευτων Ανηλίκων της
ΑΡΣΙΣ καθώς και στους εργαζοµένους της δοµής.

Ο σχεδιασµός και ο στόχος της επίθεσης δεν µας είναι άγνωστος και δυστυχώς παραπέµπει σε πρακτικές που ακολουθήθηκαν και σε άλλες περιπτώσεις και έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του Ελληνικού Λαού. Με δολοφονικά εργαλεία τσιµεντόλιθους, πέτρες και καδρόνια µέσα στο σκοτάδι και φορώντας κουκούλες επιτέθηκαν σε παιδιά που έµειναν ορφανά ή έχασαν τις οικογένειές τους µέσα στον όλεθρο των πολέµων που ξεσπούν σε διάφορες περιοχές µε θύµατα αµάχους.

Επιτέθηκαν στους εργαζοµένους της δοµής που µέσα στις δύσκολες αυτές συνθήκες για όλους τους εργαζοµένους, προσπαθούν να στηρίξουν αυτά τα παιδιά για να µπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους. Όµως µέσα στη µαυρίλα του γεγονότος, αναδεικνύεται η ελπιδοφόρα η στάση των κατοίκων της περιοχής –και το σκηνικό στο παγκάκι που προηγήθηκε, και στη δοµή-που µε τη στάση τους ,τους ανάγκασαν σε φυγή αποτρέποντας τα χειρότερα, δείχνοντας την
αλληλεγγύη τους.

Τέτοιες οµάδες και συµπεριφορές οφείλει ο λαός της περιοχής αλλά και το ∆Σ να τις αποµονώσει και να τις στείλει στη λήθη της Ιστορίας”.

Αφήστε μια απάντηση