Τοπικό Νέων Επιβατών προς Δήμο Θερμαϊκού: ” Πότε θα γίνουν τα έργα στο αλιευτικό καταφύγιο;”

Τοπικό Νέων Επιβατών προς Δήμο Θερμαϊκού: ” Πότε θα γίνουν τα έργα στο αλιευτικό καταφύγιο;”

Σε τακτική συνεδρίαση, δια περιφοράς, συνήλθε το Συµβούλιο της ∆ηµοτικής Κοινότητας Ν. Επιβατών και ασχολήθηκε, κυρίως, με το πολύ σημαντικό θέμα του αλιευτικού καταφυγίου το οποίο αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα.

Δείτε τα πρακτικά:

“Ο κ. Μισηχρόνης Ευάγγελος, κ. Κοριτσίδης Ιωάννης και η κα η κα Κεραµιδά, Κεραµιδοπούλου Τερψιθέα εισηγήθηκαν το τρίτο θέµα της ηµερήσιας διάταξης, έθεσαν υπόψη του συµβουλίου το θέµα της γνωµοδότησης για την προσάµµωση στο Αλιευτικό καταφύγιο Νέων Επιβατών-εκβάθυνση –αποµάκρυνση φυκιών.

Πιο συγκεκριµένα ανέφεραν τα εξής: «Ερωτάται η Τεχνική Υπηρεσία και Περιβάλλοντος του Δήμου Θερμαϊκού εδώ και τόσα χρόνια ύπαρξης του αλιευτικού καταφυγίου Νέων Επιβατών, ποιες και πόσες μελέτες κατά νόμο και αρμοδιότητα έχουν υποβάλει στο Δήμο Θερμαϊκού για την αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης των ακτών των Νέων Επιβατών. Πόσες αποφάσεις έχουν ληφθεί –και ποιες – από το Δημοτικό Συμβούλιο για εκβάθυνση του αλιευτικού καταφυγίου και της απομάκρυνσης των φυκιών αλλά και των παραγκών που βρίσκονται στην παραλία. Δεδομένου ότι για έργα αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι από το ΕΣΠΑ 2014- 2020, ερωτάται η Αντιδημαρχία Οικονομικών και Αντιδημαρχία Προγραμματισμού και Ανάπτυξης ποιο είναι το ύψος των διαθέσιμων πόρων που διατίθενται από την ΕΕ για τα έργα ανάπλασης των ακτών του Δήμου Θερμαϊκού και ποιο συγκεκριμένα των Νέων Επιβατών και ποιες ενέργειες έχουν κάνει η Αντιδημαρχία Οικονομικών και η Αντιδημαρχία Προγραμματισμού –
Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση αυτού του χρόνιου προβλήματος. Τι προβλέπεται για τη χρηματοδότηση φυσικών διεργασιών, άστοχων παράκτιων έργων όπως αυτό του Αλιευτικού Καταφυγίου των Νέων Επιβατών σύμφωνα με το ΕΣΠΑ».

Ο κ. Κοριτσίδης Ιωάννης, η κα Κεραµιδά Κεραµιδοπούλου Τερψιθέα, η κα Μαλτή Ζωή, η κα Μαδυτινού Θεοκλή, ο κ. Ρούφτης Αλέξανδρος, ο κ. Μισηχρόνης Ευάγγελος και ο κ. Χαρµάνας Γεώργιος, συµφώνησαν µε την ανωτέρω γνωµοδότηση.
Μετά από τις απαντήσεις των µελών του συµβουλίου δια περιφοράς, τα µέλη του συµβουλίου…

Αποφασίζουν οµόφωνα

υπέρ της γνωµοδότησης για την προσάµµωση στο Αλιευτικό καταφύγιο Νέων Επιβατώνεκβάθυνση –αποµάκρυνση φυκιών και ζητούνται οι εξής απαντήσεις: 1) από την Τεχνική Υπηρεσία, τµήµα Περιβάλλοντος, ποιες και πόσες μελέτες κατά νόμο και αρμοδιότητα έχουν υποβάλει στο Δήμο Θερμαϊκού για την αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης των ακτών των
Νέων Επιβατών, πόσες αποφάσεις έχουν ληφθεί –και ποιες – από το Δημοτικό Συμβούλιο για την εκβάθυνση του αλιευτικού καταφυγίου και της απομάκρυνσης των φυκιών αλλά και των παραγκών που βρίσκονται στην παραλία και 2) από την Αντιδημαρχία Οικονομικών και η Αντιδημαρχία Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, ποιο είναι το ύψος των διαθέσιμων πόρων που διατίθενται από την ΕΕ για τα έργα ανάπλασης των ακτών του Δήμου Θερμαϊκού και ποιο συγκεκριμένα των Νέων Επιβατών, ποιες ενέργειες έχουν κάνει η Αντιδημαρχία Οικονομικών και η Αντιδημαρχία
Προγραμματισμού – Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση αυτού του χρόνιου προβλήματος και τι προβλέπεται για τη χρηματοδότηση φυσικών διεργασιών, άστοχων παράκτιων έργων όπως αυτό του Αλιευτικού Καταφυγίου των Νέων Επιβατών σύμφωνα με το ΕΣΠΑ.

Η απόφαση µεταβιβάζεται στην ∆ιεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, τµήµα Περιβάλλοντος και στην Αντιδηµαρχία Οικονοµικών Υπηρεσιών του ∆ήµου Θερµαϊκού, προς ενέργεια”.

Αφήστε μια απάντηση