Ταξίδι στη Χίο: Παράδοση, μοναδική ιστορία & μαγικές εικόνες από την αρχόντισσα του Αιγαίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ταξίδι στη Χίο: Παράδοση, μοναδική ιστορία & μαγικές εικόνες από την αρχόντισσα του Αιγαίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Το οδοιπορικό του MEGA συνεχίζεται στη Χίο. Αυτήν τη φορά ταξιδεύουμε στην Παλαιά Ποταμιά και στη Νέα Μονή.

Το ιδιαίτερο σκηνικό διαμορφώνει την ταυτότητα ενός νησιού, το οποίο σέβεται την ιστορία του, κρατώντας το αυθεντικό του «χρώμα».

Η Παλαιά Ποταμιά είναι ένας εγκαταλελειμμένος οικισμός ο οποίος πήρε την ονομασία του από δύο χειμάρρους της περιοχής. Βρίσκεται καλά κρυμμένος μέσα σε μία χαράδρα, σε σημείο που ήταν δύσκολα προσβάσιμο από πειρατές.

Ο θρησκευτικός τουρισμός της Χίου

Στην κεντρική Χίο, σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων από τη Χώρα, περιτριγυρισμένη από ένα όμορφο πευκοδάσος, βρίσκεται η Νέα Μονή, το σημαντικότερο βυζαντινό μνημείο του νησιού και ένα από τα σπουδαιότερα όλης της Ελλάδας, που έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και προστατεύεται από την UNESCO.

Η Νέα Μονή περιλαμβάνει τον κύριο ναό, δύο μικρότερες εκκλησίες, την τράπεζα όπου δειπνούσαν οι μοναχοί, τα κελιά των μοναχών και υπόγειες δεξαμενές που κατασκευάστηκαν για την αποθήκευση νερού.

Παράδοση & μοναδική ιστορία

Το προσφυγικό σωματείο «Φάρος Βαρβασίου» Χίου, το οποίο ιδρύθηκε το 1957 με πολύπλευρο πολιτιστικό πεδίο δράσης, τιμά την παράδοση και την μοναδική ιστορία του νησιού.

Φέτος, συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Η «γλυκιά» Χίος

Η Χίος «δίνει» το δικό της στίγμα στον γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας με τα προϊόντα της και τις μοναδικές Χιώτικες συνταγές, όπως τα μασουράκια.

Το νησί είναι ένας κρυμμένος θησαυρός στο Αιγαίο που προκαλεί τον επισκέπτη να τον ανακαλύψει.

Ένα νησί με μεσαιωνικά χωριά, παραλίες με άγρια ομορφιά και φυσικά… άρωμα μαστίχας.

Αφήστε μια απάντηση