Ο Αντώνης Ζαβέρκος για την Αγία Μαρίνα και τα “Επιβατιανά”

Ο Αντώνης Ζαβέρκος για την Αγία Μαρίνα και τα “Επιβατιανά”

Στη σημερινή εορτή της Αγίας Μαρίνας, αλλά και στις εκδηλώσεις των “Επιβατιανών” τα οποία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αναφέρθηκε μέσω ανάρτησής του ο Αντώνης Ζαβέρκος.

Διαβάστε αναλυτικά:

“Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες, για την μεγάλη σημερινή εορτή της Αγίας Μαρίνας, της κόρης που νίκησε το διάβολο!

Ο διάβολος, ο οποίος μεταμορφωμένος σε άγριο δράκοντα, προσπάθησε να κάνει την Αγία να φοβηθεί. Αυτή όμως προσευχήθηκε στον Θεό και αμέσως ο δράκοντας άλλαξε μορφή και έγινε ένας μαύρος σκύλος. Τότε η Αγία άρπαξε ένα σφυρί και χτυπώντας τον στο κεφάλι και την ράχη, τον ταπείνωσε. Ας ακολουθήσουμε όλοι το παράδειγμά της…

Παραβρέθηκα στη δοξολογία, στο παρεκκλήσι της Αγίας Μαρίνας, στην Παραλία Επανομής, με ευλάβεια και κατάνυξη.

Θέλω επίσης να συγχαρώ την Πρόεδρο Ζωή Ζαχαριάδου καθώς και τους διοργανωτές της χθεσινής εξαιρετικής βραδιάς των «Επιβατιανών»! Με τραγούδια από την αλησμόνητη Σμύρνη και θύμησες που πάντα θα μας οδηγούν εκεί, στις χαμένες πατρίδες. Αντάλλαξα απόψεις με τους συντοπίτες μου για θέματα που μας απασχολούν όλους και συζητήσαμε για προβλήματα που τους απασχολούν στην καθημερινότητα τους.

Σας εύχομαι όλους καλή Κυριακή με υγεία πάνω από όλα!”.

Αφήστε μια απάντηση