Στη Βόρεια Ευρώπη με τον “Φιλέα Φογκ”: Γροιλανδία, Ισλανδία, Νησιά Φερόες (ΦΩΤΟ)

Στη Βόρεια Ευρώπη με τον “Φιλέα Φογκ”: Γροιλανδία, Ισλανδία, Νησιά Φερόες (ΦΩΤΟ)

ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΛΑΜΠΡΟΥ

Σπέσιαλ χειμωνιάτικο ταξίδι στη Βόρεια Ευρώπη…

Στην Ισλανδία, το μοναδικό αυτό ηφαιστειογενές νησί που είναι ένα γεωλογικό θαύμα με εντυπωσιακά καθάριο ουρανό, αναβράζουσα γη και καυτές λιμνοθάλασσες, όπου το νερό, η φωτιά και ο πάγος παίζουν το καθένα τον δικό του ρόλο στην διαμόρφωση του τοπίου.

Και θαυμάσαμε τα εντυπωσιακά γκέιζερ με τις μικρές θερμές αναβράζουσες λιμνούλες και τον κεντρικό πίδακα να ξεχύνεται και να κοχλάζει σε ύψος 25 μ. κάθε 20 λεπτά, τον χρυσό καταρράκτη τον πιο ψηλό της Ευρώπης που βυθίζεται από τα 32 μ. στο βαθύ στενό φαράγγι, τον παγετώνα Jokursalon και την <γαλάζια λίμνη> την γαλαζοπράσινη γεωθερμική λίμνη, μία υπαίθρια πισίνα ζεστού νερού.

Στην Γροιλανδία, το μεγαλύτερο νησί του κόσμου με την παγωμένη πεντακάθαρη ατμόσφαιρα, όπου στις άκρες των κατάσπαρτων με επιπλέοντα παγόβουνα φιόρδ ξεφυτρώνουν τα όμορφα χωριά των Εσκιμώων, επισκεφτήκαμε το Kulusuk ένα γοητευτικό χωριό με πολύχρωμα σπίτια σε μία μοναδική πανδαισία κόκκινου, μπλε και κίτρινου, που δένει αρμονικά με το κατάλευκο του πάγου και το καταγάλανο της θάλασσας.

Και τέλος φτάσαμε στις Φερόες τα 18 καταπράσινα πετράδια του αρχιπελάγους με τα γραφικά λιμανάκια, με τους δεκάδες μικρούς καταρράκτες και τα μικροσκοπικά χωριά, που φωλιάζουν στον μυχό του κάθε κόλπου.

Και βλέπουμε τοπία της Γροιλανδίας και μία οικογένεια Εσκιμώων, τοπία της Ισλανδίας με τον παγετώνα Jokursalon, τον χρυσό καταρράκτη και το μπάνιο στην “γαλάζια λίμνη” και τοπία από τις Φερόες με το λιμάνι της πρωτεύουσας Torshavn.

Αφήστε μια απάντηση