Πάλι τα ίδια με Μισαλέμη και Χατζηβαλάση

Πάλι τα ίδια με Μισαλέμη και Χατζηβαλάση

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης άνοιξε μεταξύ των δύο “αιωνίων” αντιπάλων, του αντιδημάρχου, Ιωσήφ Μισαλέμη και του επικεφαλής της παράταξης “Δράση Πολιτών”, Γιώργου Χατζηβαλάση. Αφορμή αυτή τη φορά το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.

Εγραψε αρχικά ο κ. Μισαλέμης:

“Κατά τη διάρκεια του ψηφίσματος του τεχνικού προγράμματος ζήτησα να προστεθεί ένα άρθρο(ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ )ασφαλώς δεν έγινε κατανοητό γιατί είναι μαθημένοι στις μεταθέσεις των προγραμμάτων από χρόνο σε χρόνο από το 2012 ,θέλετε δηλαδή να μου πείτε ότι το πρόγραμμα των 10 εκατομυρίων ευρώ θα υλοποιηθεί με αυτές τις υπηρεσίες ..?είναι σαν να πας σε formula 1 με μια zastava ..πιστεύω το καλύτερο έργο που μπορούμε να αφήσουμε για την επόμενη διοίκηση, ειναι να τους παραδώσουμε σωστές υπηρεσίες απαλλαγμένες από την ατολμία, την ανικανότητα και το γκέτο του συγκεντρωτισμού σε ένα η δυο άτομα που συνήθως είναι και ανίκανα ..δεν χρειάζονται αλλά λόγια γιατί μέχρι το τέλος Μαΐου θα φανεί πως πάει η υλοποίηση και θα είναι μήνας μεγάλων αποφάσεων και ανακατατάξεων”.

Και ανάρτηση Χατζηβαλάση:

“Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και κατά την συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος του δήμου, ένας αντιδήμαρχος επέμενε να συμπεριληφθεί στην απόφαση ο όρος της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών που εμπλέκονται στην υλοποίηση του προγράμματος, προκειμένου να το ψηφίσει. Του εξηγήθηκε από τους συναδέλφους του και από τον δήμαρχο, ότι δεν είναι δυνατή η ενσωμάτωση τέτοιου όρου, γιατί ξεφεύγει από το κανονιστικό πλαίσιο της ψηφοφορίας και τελικά το ψήφισε ως έχει.
Δεν σας κρύβω ότι εκείνη τη στιγμή μου έκανε εντύπωση το μέγεθος της άγνοιας του κανονιστικού πλαισίου που διέπει την διοίκηση και την λειτουργία του δήμου, από ένα στέλεχος της αυτοδιοίκησης με μακρά θητεία δημοτικού συμβούλου και επάλληλες θητείες σε διάφορες αντιδημαρχίες.
Εγώ δεν θέλησα να το σχολιάσω, αλλά πρόλαβε και το έκανε εκείνος. Με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα εμμένει στη θέση του, η οποία κατά την άποψη του «δεν έγινε κατανοητή» από τους υπόλοιπους 32 «γιατί είμαστε μαθημένοι στις μεταθέσεις των προγραμμάτων από το 2012…», τα οποία κατ’ αυτόν τον τρόπο μένουν απραγαματοποίητα.
Η ανάρτηση αυτή, πέρα από το ότι είναι προσβλητική για τον δήμαρχο και τους συναδέλφους της παράταξης του, αφού δηλώνει ξεκάθαρα την ανικανότητα επαρκούς εποπτείας επί της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, είναι χαρακτηριστική και της ιδέας που έχει για τον εαυτό του, σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, που είμαστε βραδύνοες (λέω εγώ) και δεν κατανοούμε την πρόταση του.
Κάποιος θα έπρεπε να του θυμίσει, ότι στην προηγούμενη ακριβώς συνεδρίαση του ΔΣ πέρασε το νέο οργανόγραμμα με την διάρθρωση όλων των υπηρεσιών του δήμου, το οποίο ψήφισε και ο ίδιος χωρίς ΚΑΜΙΑ ένσταση, πρόταση ή παρατήρηση! Τώρα θυμήθηκε την “αναμόρφωση” των Υπηρεσιών;
Αντιλαμβάνομαι ότι είναι διαφορετικό το γνωστικό του επίπεδο από αυτό της νομικής επιστήμης, αλλά η τριβή του τόσα χρόνια σε θέσεις αντιδημαρχίας και η συμμετοχή του στο δημοτικό συμβούλιο, κάτι θα έπρεπε να του είχε αφήσει. Δεν είναι ανάγκη να είσαι δικηγόρος για να γνωρίζεις τους βασικούς διοικητικούς κανόνες, ούτε τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ έχουν φοιτήσει απαραίτητα στη Νομική.
Κάποιος θα πρέπει να του εξηγήσει ότι, όταν διατυπώνεις μια πρόταση και όλοι οι υπόλοιποι (συμπολίτευση και αντιπολίτευση) σου λένε ότι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, δεν είναι αυτοί οι βλάκες κι εσύ Ο έξυπνος!
Όταν οι υπόλοιποι 32 σου λένε ότι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, το φιλτράρεις στο μυαλό σου. Λες «μπορεί να κάνω λάθος», το αξιολογείς και το ξανασκέφτεσαι. Έτσι δεν είναι; Δεν επιμένεις σε ένα δρόμο που δεν βγάζει πουθενά.
Το να επιμένει ένας φαλακρός ότι έχει μαλλιά, είναι μέσα στα πλαίσια της φαντασίωσης. Το να έχει όμως ο φαλακρός την απαίτηση, να συμμετέχει σε διαγωνισμό χτενίσματος για την ανάδειξη της κομμωτικής τέχνης, παρακάμπτει τα όρια της φαντασίωσης. Εμπίπτει στα όρια του παραλογισμού και της διεστραμμένης αυτοπεποίθησης.
Το εντυπωσιακότερο όλων, όμως, δεν είναι η βλακώδης επιμονή του, αλλά το ότι καμιά 200 ψηφοφόροι του (άρα και ψηφοφόροι του δήμαρχου) έκαναν like και ανέβασαν διθυραμβικά σχόλια στην ανάρτησή του -μεταξύ αυτών και δημοτικοί σύμβουλοι- αυτοαναιρώντας έτσι τους εαυτούς τους και αποδοκιμάζοντας τον δήμαρχο και τα υπόλοιπα στελέχη της παράταξής τους, η οποία -παραφράζοντας κάποιος τον Κων/νο Καραμανλή- θα μπορούσε με βεβαιότητα να πει, ότι «έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο φρενοκομείο».
Σημ.: Είδατε τι ευγενική σάτιρα κάνω; Είδατε πόσο ευγενικά του τα λέω; Όχι όπως παλιά, που του τα είπα έξω από τα δόντια και τον στεναχώρεσα. Δεν λέμε τέτοια πράγματα τώρα. Είναι αρχή του χρόνου. Άντε και καλή χρονιά!”

Αφήστε μια απάντηση