Στα ύψη τα νέα τιμολόγια ρεύματος από τον Σεπτέμβριο (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα ύψη τα νέα τιμολόγια ρεύματος από τον Σεπτέμβριο (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε υψηλά επίπεδα κυμαίνεται η νέα επιδοματική πολιτική από τις εταιρείες – παρόχους στις τιμές του ρεύματος.
Ένας στους δύο καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, δυσκολεύεται ή αδυνατεί να πληρώσει το ρεύμα. Οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί καταγράφουν αύξηση 45%, έχοντας ήδη φθάσει το 1 δισ. ευρώ!

Μεγάλες είναι οι αυξήσεις που ανακοινώθηκαν στην τιμή της κιλοβατώρας από τους προμηθευτές για τον μήνα Σεπτέμβριο. Σε σύγκριση με τον Αύγουστο, προτού ανακοινωθούν οι κρατικές επιδοτήσεις η τιμή της κιλοβατώρας είναι ακριβότερη έως και κατά 62%.

Οι τιμές που δόθηκαν από τους προμηθευτές ξεκινούν από τα 0,687 ευρώ η κιλοβατώρα και φθάνουν τα 0,788. Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στο ύψος της κρατικής επιδότησης για τον Σεπτέμβριο, που θα ανακοινωθεί στην αρχή της εβδομάδας.

«Κόβου» από παντού
Σερβιτόρος, πατέρας δύο μικρών παιδιών. Ο Δημήτρης κάνει τα πάντα προκειμένου να κρατήσει τον λογαριασμό ρεύματος σε φυσιολογικά επίπεδα.

«Δεν χρησιμοποιούμε κλιματιστικά πολύ, όσο το δυνατόν ανοίγουμε παράθυρα για να δροσιστούμε και αυτά, μαγειρεύουμε τρεις φορές την εβδομάδα, όσο περισσότερη οικονομία γίνεται».

Η Μαρίνα μένει με την ενήλικη κόρη της. Το τετράμηνο, ο λογαριασμός όπως λέει εκτοξεύθηκε από τα 250 ευρώ στα 400.

«Το Power pass μου έβγαλε 16 ευρώ, το οποίο δεν πληρώνεται γιατί είναι κάτω από 18 ευρώ. Τίποτα δεν πήρα, πληρώνω, δόξα τω θεώ δε χρωστάω, αλλά ότι πληρώνομαι τα δίνουμε», δήλωσε.

Ο Παναγιώτης Αρβανίτης, ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης, τους τελευταίους μήνες είδε τους λογαριασμούς στην επιχείρηση και το σπίτι κατά 40% αυξημένους…

Αυξημένες είναι και οι μετακινήσεις από πάροχο σε πάροχο… με τους καταναλωτές να αναζητούν χαμηλότερες τιμές.

Αφήστε μια απάντηση