Ο καιρός της εβδομάδας: Παρατεταμένη αστάθεια με καταιγίδες, μπουρίνια και χαλαζοπτώσεις

Ο καιρός της εβδομάδας: Παρατεταμένη αστάθεια με καταιγίδες, μπουρίνια και χαλαζοπτώσεις

Η πρόβλεψη από τον συντοπίτη μας μετεωρολόγο, Μιχάλη Σοιύτα:

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ

Άστατος καιρός στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, το βόρειο Αιγαίο, τις Σποράδες και την Κρήτη, με συννεφιά, βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές με πιθανές χαλαζοπτώσεις. Τη Δευτέρα ισχυρότερες βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία, την Τρίτη στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί, στα πελάγη μέτριοι 4-5 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: στα ηπειρωτικά έως 30-33 και στα νησιά έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη άστατος με συννεφιά και μπόρες κατά διαστήματα. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς 3-4 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς.

Στην Αττική άστατος με διαστήματα ηλιοφάνειας και βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 24-25/8/2022

Άστατος καιρός με συννεφιά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές, ισχυρότερες στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο. Τοπικές μπόρες και στην περιοχή του Αιγαίου και την Κρήτη. Οι άνεμοι Βοριάδες, στα πελάγη ασθενείς έως μέτριοι 3-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, με τις μέγιστες τιμές έως τους 30-33 βαθμούς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 26-27/8/2022

Βελτιωμένος καιρός στη δυτική Ελλάδα, συννεφιά με τοπικές μπόρες στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη. Οι άνεμοι Βοριάδες, στα πελάγη 3-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο από το Σάββατο, με τις μέγιστες τιμές στους 32-34 βαθμούς.

Πηγή: makthes.gr

Αφήστε μια απάντηση