Σε πολιορκία το Κίεβο και η Μαριούπολη από τα ρωσικά στρατεύματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε πολιορκία το Κίεβο και η Μαριούπολη από τα ρωσικά στρατεύματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Την κόλαση του πολέμου ζει για δεύτερο 24ωρο η Ουκρανία, με τις ρωσικές δυνάμεις να επελαύνουν στο Κίεβο και να σφυροκοπούν μεγάλες πόλεις της χώρας. Η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι εφιαλτική, με χιλιάδες αμάχους να συνωστίζονται σε καταφύγια και υπόγειους χώρους για να προφυλαχθούν από τα πυρά και τους βομβαρδισμούς.

Την ίδια ώρα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, που δεν φαίνεται να πτοείται από τα οικονομικά αντίποινα της Δύσης, μιλώντας με πολύ σκληρή γλώσσα κάλεσε τους Ουκρανούς να ανατρέψουν τον πρόεδρο τους απορρίπτοντας την πρόσκληση του Ζελένσκι σε διαπραγματεύσεις.

Κρίσιμες είναι οι ώρες για το Κίεβο, την Μαριούπολη και το Χάρκοβο, με την ουκρανική πρωτεύουσα να αποτελεί το επίκεντρο των συγκρούσεων.

Στο Κίεβο οι μάχες κλιμακώνονται, με τους Ουκρανούς να είναι αποφασισμένοι να το υπερασπιστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες ανέρχονται σε 2.800. Οι περισσότεροι έπεσαν στο πεδίο του Χάρκοβο, το οποίο αντιστέκεται σθεναρά.

«Είμαστε εδώ, υπερασπιζόμαστε την πατρίδα»

Διαψεύδει ο Βολοντίμιτ Ζελένσκι τις φήμες που τον θέλουν να έχει φύγει από το Κίεβο, με τον Ουκρανό πρόεδρο να δημοσιεύει βίντεο από το κέντρο του Κιέβου δείχνοντας πως ήταν καθ ‘όλη τη διάρκεια σε πλήρη ετοιμότητα μάχης.

«Εδώ είμαστε. Είμαστε στο Κίεβο. Υπερασπιζόμαστε την Ουκρανία». Αυτό είναι το μήνυμα του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι, ο οποίος ανάρτησε ένα βίντεο από τους δρόμους της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Όπως είχε δηλώσει από την Πέμπτη, παραμένει στην προεδρική κατοικία, παρά το γεγονός πως αποτελεί νούμερο ένα στόχο, όπως και η οικογένειά του.

Δείτε το ρεπορτάζ από το MEGA:

Αφήστε μια απάντηση