Σάββας Αναστασιάδης: ” Η χώρα χρειάζεται ισχυρή και στιβαρή Κυβέρνηση”

Σάββας Αναστασιάδης: ” Η χώρα χρειάζεται ισχυρή και στιβαρή Κυβέρνηση”

Για το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται ενόψει εκλογών μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης, πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής Σάββας Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στον FLASH Radio 99.4 και στον Γιάννη Μαγκριώτη. «Είναι βέβαιο ότι η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή και στιβαρή κυβέρνηση», τόνισε.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε:

«Δεν είναι της στιγμής η συζήτηση για συνεργασίες, αυτά θα τα δείξει ο εκλογικός χάρτης. Όταν γίνουν οι εκλογές και δούμε τη δύναμη των κομμάτων. Στη Νέα Δημοκρατία θα παλέψουμε ώστε να έχουμε ισχυρή πλειοψηφία την πρώτη Κυριακή και με δεδομένη την κατάσταση να πάμε στις δεύτερες εκλογές. Διαφορετικά θεωρώ ότι κάνουμε σενάρια επί χάρτου. Στη χώρα μας δεν έχουμε κουλτούρα συνεργασιών. Έχουμε ακόμη μία Αριστερά που αντιδρά σε όλα, ο ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα δεν έχει ψηφίσει τα εξοπλιστικά προγράμματα. Η χώρα χρειάζεται κυβερνήσεις που να παίρνουν γρήγορες αποφάσεις. Φανταστείτε τον Μάρτιο του ’20 να είχαμε κυβέρνηση συνεργασίας και να έπρεπε να αποφασίσουμε πώς θα αντιμετωπίζαμε την επίθεση στα σύνορα. Φανταστείτε να είχαμε κυβέρνηση συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ».

Για τις δημοσκοπήσεις ο κ. Αναστασιάδης είπε:
«Η δημοσκοπική απώλεια οφείλεται στη φόρτιση που προκάλεσε το δυστύχημα, καθώς μεγάλωσε η οργή τη συγκεκριμένη στιγμή. Εκτιμώ ότι το επόμενο διάστημα θα επανέλθει η διαφορά, διότι το διακύβευμα για τις εκλογές είναι τα θέματα οικονομίας, ασφάλειας, συνόρων, παιδείας. Εκεί θα κριθούμε και θα συγκριθούμε με την αξιωματική αντιπολίτευση. Την περασμένη τετραετία το κράτος έδειξε σοβαρότητα και αξιοπιστία, πέτυχε πολλά, την αντιμετώπιση της κρίσης στον Έβρο και τη διαχείριση του μεταναστευτικού, τις κρίσεις με την Τουρκία, τη διαχείριση της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης. Η χώρα στάθηκε σοβαρά και με αποτελεσματικότητα αντιμετώπισε έκτακτα γεγονότα, πυρκαγιές και φυσικές καταστροφές. Η εικόνα της χώρας άλλαξε στο εξωτερικό, ο κόσμος αισθάνθηκε ασφάλεια. Γιατί να κάνει πειράματα; Το πείραμα έγινε μία φορά».

Για τα ζητήματα της Θεσσαλονίκης:
«Υπήρχαν τελματωμένα έργα τα οποία προχωρούν, όπως το μετρό, το flyover και πολλά ακόμη. Θεωρώ όμως ότι η Θεσσαλονίκη υπολείπεται πρωτίστως σε θεσμούς. Ο τελευταίος θεσμός που απέκτησε η πόλη είναι η Σχολή Δικαστών. Άρα πρέπει ως πολιτικό προσωπικό να απαιτήσουμε να αποκτήσει θεσμούς, να επέλθει αποκέντρωση».

Για τα Τέμπη:
«Αυτό το διάστημα συζητάμε όλα τα μεγάλα ερωτήματα στην κοινωνία που αφορούν την τραγωδία και τις καθυστερήσεις τον εκσυγχρονισμό του κράτους. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ο σταθμάρχης δεν έκανε τη δουλειά του. Αυτό δεν είναι δικαιολογία για τις διαχρονικές ελλείψεις και παραλείψεις στον σιδηρόδρομο. Ο πρωθυπουργός δεν έψαξε να βρει δικαιολογίες, δεν κρύφτηκε, ανέλαβε τις πολιτικές ευθύνες με θάρρος και ο ίδιος ο υπουργός Μεταφορών αναλαμβάνοντας τη δική του πολιτική ευθύνη παραιτήθηκε».

Αφήστε μια απάντηση