Περαία: Αγιασμός στη Σχολή Τουρισμού Μακεδονίας παρουσία της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη

Περαία: Αγιασμός στη Σχολή Τουρισμού Μακεδονίας παρουσία της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη

Στην Περαία βρέθηκε το πρωί η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, προκειμένου να παραβρεθεί στον αγιασμό της έναρξης της εκπαιδευτικής χρονιάς στη Σχολή Τουρισμού, στο επονομαζόμενο ΙΕΚ Τουρισμού Μακεδονίας.

Η φετινή χρονιά ξεκινά με 250 σπουδαστές οι οποίοι πήραν την ευλογία από τον πατέρα Αθανάσιο.

«Φέτος, είναι η πρώτη χρονιά που δίνουμε το επίδομα στέγασης και στους σπουδαστές των ΙΕΚ Τουρισμού που τηρούν τις προϋποθέσεις, μετά από 14 χρόνια επικαιροποιούμε τον κανονισμό λειτουργίας της σχολής και μετά από 11 χρόνια επικαιροποιήσαμε την πρακτική άσκησης, την εμπλουτίσαμε με νέες επιχειρήσεις, δίνοντας τη δυνατότητα εάν θέλει κάποιος να κάνει πρακτική να την κάνει και σε χώρες της Ε.Ε.» δήλωσε η κ. Ζαχαράκη.

Το παρών στην κατάμεστη αίθουσα “Μέγας Αλέξανδρος” όπου έγινε ο αγιασμός, έδωσε και ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, ο οποίος, τόνισε: ” Θέλουμε την αναβάθμιση των συγκεκριμένων σχολών, που βγάζουν πολύ καλούς επαγγελματίες μάγειρες, σερβιτόρους και όλες τις άλλες ειδικότητες. Θέλουμε όμως ακόμη περισσότερο, που σημαίνει την πλήρη λειτουργία της ξενοδοχειακής μονάδας που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με τις σχολές. Για να μπορούν οι εκπαιδευόμενοι να κάνουν την πρακτική τους κατά τη λειτουργία του ξενοδοχείου, μέσα στον ίδιο χώρο».

Αφήστε μια απάντηση