ΑΠΟΨΕ στο Φεστιβάλ Θεάτρου: “Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός” των Μιχάλη Ρέππα & Θανάση Παπαθανασίου

ΑΠΟΨΕ στο Φεστιβάλ Θεάτρου: “Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός” των Μιχάλη Ρέππα & Θανάση Παπαθανασίου

Αλλη μία εξαιρετική παράσταση θα παρακολουθήσουμε απόψε στο πλαίσιο του 2ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Θερμαϊκού, στις 8 το βράδυ, στο ΚΑΠΠΑ.

Πρόκειται για το έργο “Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός” των Μιχάλη Ρέππα & Θανάση Παπαθανασίου, το οποίο θα μας παρουσιάσει η Θεατρική Ομάδα ENTREMOSOTROS της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση:

Θεσσαλονίκη 1943. Ένας νεαρός Εβραίος το σκάει από τα τραίνα του θανάτου που οδηγούν στο Νταχάου και έρχεται στο σπίτι του για να κρυφτεί. Αλλά το υποτιθέμενα άδειο σπίτι (μετά τις συλλήψεις των Εβραίων της Θεσσαλονίκης) κατοικούν πια δυο ζευγάρια Ελλήνων που τα σπίτια τους γκρεμίστηκαν από βομβαρδισμούς. Οι Έλληνες θα κρύψουν τον νεαρό Εβραίο αλλά οι Γερμανοί και οι Έλληνες φίλοι τους δεν αστειεύονται. Μια συγκινητική, κωμικοτραγική ιστορία για την ανάγκη. Ανάγκη για τροφή, για στέγη, για υγεία, για ασφάλεια ζωής. Ανάγκη για εξασφάλιση της επιβίωσης. Ανάγκη μαζί και ελπίδα, ότι απέναντι στους άδικους νόμους του πολέμου θα υπερισχύσουν η αγάπη και η αλληλεγγύη της ανθρώπινης φύσης.

Σκηνοθεσία/Μουσική επιμέλεια: Αναστασία Τσακίρη
Βοηθός Σκηνοθέτη/Σκηνικά: Αλμπέρτο Σεβή
Κοστούμια: Ρικκέτα Ταρφόν
Ήχος: Ηλιάνα Ερρέρα
Φωτισμοί: Εύα Σεβή
Μακιγιάζ: Σέλλυ Βεντούρα
Διανομή:
ΜΙΜΗΣ: Αλμπέρτο Σεβή
ΧΡΙΣΤΙΝΑ: Αλίκη Άντζελ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ: Αλμπέρτο Πέρεζ
ΛΕΛΑ: Γωγώ Ασβεστά
ΙΑΚΩΒ: Σολ Γκερσόν
ΑΝΤΑΡΤΗΣ: Γιώργος Κεμεκενίδης
ΒΙΚΤΩΡΙΑ: Σαλίνα Μαΐρ
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ/ΑΝΤΑΡΤΕΣ: Δαυίδ Ναχμίας/Χρήστος Βυρώζης
ΠΑΙΔΙΑ: Μίνα Αμανατίδου/Σάμι Πέρεζ
Στο νανούρισμα τραγουδά η Άννα-Χριστίνα Στάμογλου.

Με την παράσταση αυτή λήγει το διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ. Αύριο, τελευταία βραδιά, θα υπάρξει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και οι βραβεύσεις.

Αφήστε μια απάντηση