Παπαζαχαρίας: “Πάμε για την πιο πάνω κατηγορία”

Παπαζαχαρίας: “Πάμε για την πιο πάνω κατηγορία”

Στην εκπομπή “Primo Secondo” του “City of Primo 106.1” μίλησε ο έμπειρος Γρηγόρης Παπαζαχαρίας, αρχηγός της Αναγέννησης Επανομής, που χθες κατέκτησε τον τίτλο (με το 2-1 επί του Αχιλλέα Τριανδρίας εντός, παίζοντας με 10 παίκτες από το… 10΄, λόγω αποβολής του γκολκίπερ Κουρουτσαλάκη και με “υπηρεσιακό” τερματοφύλακα τον Κώστα Μπαλασά, έναν παίκτη γηπέδου) στον 2ο όμιλο της ΕΠΣΜ και βάζει πλώρη για τα μπαράζ ανόδου.

Με στόχο ένα από τα τρία προνομιούχα εισιτήρια της 7άδας πρωταθλητών (σίγουρος αντίπαλος ο Σβορώνος από την Πιερία, ακόμα στο δρόμο της Αναγέννησης οι πρωταθλητές από Ημαθία, Κιλκίς, Χαλκιδική, Πέλλα, Φλώρινα).

Ο 36χρονος στόπερ, που για μια δεκαετία έπαιξε στον Ηρακλή, για τρία χρόνια στον Άρη και ακόμα θήτευσε σε Δόξα Δράμας, Αιγάλεω, Απόλλωνα Σμύρνης, Κύπρο, Απόλλωνα Λάρισας και Σαντορίνη, γύρισε το καλοκαίρι στα πάτρια εδάφη, ακριβώς μια 20ετία μετά το άλμα στην καριέρα του για τον Ηρακλή (το 2002, από το τοπικό στην Α΄ Εθνική στα 16 του χρόνια). Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Παπαζαχαρία:

Για τον τίτλο που ήρθε στον τελικό με τον Αχιλλέα Τριανδρίας: “Είναι η πρώτη επιτυχία, ο κόπος μιας ολόκληρης χρονιάς, στο τέλος μας βρήκε να δικαιωνόμαστε. Υπάρχει ακόμα ένα μίνι πρωτάθλημα για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την άνοδο στην πιο πάνω κατηγορία. Πιστεύω οτι έχουμε το χρόνο για να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα και κάποιοι παίκτες να επανέλθουν πλήρως από τραυματισμούς και προβλήματα. Πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι και αν είμαστε αυτοί που πρέπει ίσως πάρουμε το ένα από τα τρία εισιτήρια για την πιο πάνω κατηγορία”.

Για το αν φοβήθηκαν με την αποβολή του τερματοφύλακα Κουρουτσαλάκη από νωρίς και την έλλειψη άλλου γκολκίπερ στον πάγκο, που έδωσε εκτάκτως γάντια στον παίκτη γηπέδου, Κώστα Μπαλασά: ”Η αλήθεια είναι οτι δικαίως δέχτηκε κόκκινη ο παίκτης μας, για να γνωρίζει ο κόσμος. Όταν παίζεις ποδόσφαιρο για 80 λεπτά με έναν τερματοφύλακα που δεν είναι η φυσική του θέση, αλλά είναι ποδοσφαιριστής μέσα, είναι δύσκολο να κρατήσεις έτσι ένα αποτέλεσμα για 80 λεπτά. Μπορούσε να περάσει από το μυαλό όλων μας οτι σε μια κακή στιγμή μπορούσαμε να δεχτούμε ένα τέρμα, να χάσουμε και να μη πάρουμε αυτό που μας άξιζε. Η Επανομή κατάφερε να είναι 12 βαθμούς μπροστά σε όλο το πρωτάθλημα. Αλλά με το καινούριο σύστημα των πλέι οφ της ΕΠΣΜ πιστεύω δεν είναι δίκαιο, ξεκινήσαμε με 3 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο. Μετά μια ομάδα μπορεί να μην παρουσιαστεί όπως πρέπει, να κάνει δυο ήττες και να χάσει το πρωτάθλημα. Είναι πέρα για πέρα δίκαιη η νίκη μας και κατ’ επέκταση φυσικά και η κατάκτηση του πρωταθλήματος”.

Αφήστε μια απάντηση