Ο “Φιλέας Φογκ” στην Αργεντινή! (ΦΩΤΟ)

Ο “Φιλέας Φογκ” στην Αργεντινή! (ΦΩΤΟ)

ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΛΑΜΠΡΟΥ

Στην Αργεντινή υπάρχει αρχικά το Buenos Aires <το Παρίσι της Νότιας Αμερικής>, με την περίφημη λεωφόρο της 9ης Ιουλίου, την πλατύτερη του κόσμου με τα 125 μ,. το κοιμητήριο Recoleta με τον μαρμάρινο τάφο της Εβίτα Περόν και την φημισμένη επιγραφή <μην κλαις για μένα Αργεντινή>, την συνοικία Boca με τα πολύχρωμα σπίτια και το Caminito τον πεζόδρομο όπου πραγματικά γεννήθηκε το ταγκό.

Αλλά και στην ύπαιθρο συναντάς τον πολιτισμό των γκάουτσο και γεύεσαι τις μεγαλύτερες και νοστιμότερες μοσχαρίσιες μπριζόλες του κόσμου.

Στα σύνορα Βραζιλίας και Αργεντινής υπάρχουν οι εντυπωσιακότεροι καταρράκτες του κόσμου οι καταρράκτες Iguacu που σχηματίζουν ένα τεράστιο πέταλο.

Και στα νότια βρίσκεται η Παταγονία με την μεγαλύτερη αποικία <μαγγελάνειων> πιγκουίνων στο Trelew,με τον υδροβιότοπο του Puerto Madryn, όπου υπάρχουν προστατευόμενα θαλάσσια θηλαστικά, όπως φώκιες, θαλάσσιοι ελέφαντες και θαλάσσιοι λέοντες, αλλά και με την Γη του Πυρός και την Ushuaia τη νοτιότερη πόλη της γης όπου πραγματικά νιώθεις ότι έφτασες στην άκρη του κόσμου.

Ενώ λίγο βορειότερα βρίσκεται το Εθνικό Πάρκο των Παγετώνων, όπου 300 αιώνιοι παγετώνες καθρεφτίζονται στα νερά των λιμνών και κάθε τόσο μεγάλα κομμάτια τους αποσπώνται και εκρήγνυνται φαντασμαγορικά με δυνατές βροντές στην επιφάνεια του νερού δημιουργώντας αμέτρητα επιπλέοντα παγόβουνα.Και στην άκρη του Lago Argentino θαυμάζεις την γοητεία του βασικού αριστουργήματος που δημιούργησε η φύση τον παγετώνα Perito Moreno με μήκος 1 χιλ. και ύψος 60 μ

Στις φωτογραφίες βλέπουμε την λίμνη των παγετώνων και τον Perito Moreno αλλά και τον τάφο της Περόν και εικόνες από το Buenos Aires και τους καταρράκτες Iguacu.

*Διαβάστε τα βιβλία του Αριστείδη Λάμπρου….

Τηλ. παραγγελιών: 6976 850680

Αφήστε μια απάντηση