Οι πολιτικοί αρχηγοί άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα-Που ψήφισαν (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι πολιτικοί αρχηγοί άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα-Που ψήφισαν (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις κάλπες προσήλθαν το πρωί της Κυριακής οι πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα και έστειλαν τα δικά τους μηνύματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε στην Κηφισιά στο 1ο Λύκειο. Όπως και στις εθνικές εκλογές, έδωσε αρχικά στην εφορευτική επιτροπή τη ψηφιακή του ταυτότητα που έχει στο κινητό του.

«Δεν έχω προφτάσει να βγάλω ακόμα την καινούργια ταυτότητα. Πάω για ραντεβού την άλλη εβδομάδα. Έχω εδώ ό,τι θέλετε. Ό,τι θέλετε παίρνετε», είπε ο πρωθυπουργός στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Στις δηλώσεις του, ανέφερε ότι «σήμερα είναι η μεγάλη γιορτή της αυτοδιοίκησης» και τόνισε ότι «η κρίση περνά στα χέρια των πολιτών και ο πολιτικός απολογισμός θα γίνει απόψε».

«Η ΝΔ δεν έχει κρύψει ότι έχει δώσει πολιτική διάσταση στις εκλογές για τις 13 περιφέρειες της χώρας και τους τρεις μεγάλους δήμους και αυτό διότι θέλουμε, πρωτίστως στις περιφέρειες, να εκλέξουμε ανθρώπους οι οποίοι να ασπάζονται το όραμά μας για μία καλύτερη Ελλάδα με έντονη αναπτυξιακή δυναμική. Από κει και πέρα, οι πολίτες θα επιλέξουν ελεύθερα τους τοπικούς άρχοντας που αυτοί θα κρίνουν ότι θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν καλύτερα τις δικές τους ανάγκες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην Εκάλη ο Κασσελάκης, το Ηράκλειο ο Ανδρουλάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης ψήφισε στην Εκάλη και ζήτησε από τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία και να εκλέξουν, όπως σημείωσε, όχι τοπικούς άρχοντας αλλά τοπικούς υπηρέτες «Καλώ τους Ελληνες και ειδικά τους νέους να ψηφίσουν και να στείλουν μήνυμα ότι η Ελλαδα δικαιούται καλυτερη μοίρα».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε στη Ηράκλειο στην Κρήτη και ζήτησε η αυτοδιοίκηση να είναι ο νικητής «και όχι το μοντέλο διοίκησης του Μητσοτάκη».

Τα μηνύματά τους έστειλαν και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Το εκλογικό της δικαίωμα άσκησε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο 21ο Γενικό Λύκειο Αθηνών.

Αφήστε μια απάντηση