Κυριακή στην Κούβα και την Δομινικανή Δημοκρατία με τον “Φιλέα Φογκ” (ΦΩΤΟ)

Κυριακή στην Κούβα και την Δομινικανή Δημοκρατία με τον “Φιλέα Φογκ” (ΦΩΤΟ)

ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΛΑΜΠΡΟΥ

Στο ταξίδι αυτό επισκεφτήκαμε την Αιτή ,τον Άγιο Δομίνικο και την Κούβα.

Στον ¨Άγιο Δομίνικα τριγυρίσαμε στην πρωτεύουσα που με την άφιξη του Κολόμβου το 1492 έγινε η τοποθεσία του πρώτου Καθεδρικού, του πρώτου νοσοκομείου, του πρώτου πανεπιστημίου και του πρώτου τελωνείου της Αμερικανικής Ηπέιρου, Και αφού ζήσαμε την πανέμρφη παλιά αποικιακή πόλη, συνεχίσαμε για την βόρεια ακτή του νησιού και την Sosua αλλά και το Puerto Plata, τη Samana και την Gri-Gri Lagoon.

Και με σύντομη πτήση φτάσαμε στην Κούβα και στην εκπληκτικά όμορφη και ρομαντική Αβάνα που είναι ένα συνονθύλευμα μνημείων, κάστρων, πλακόστρωτων δρόμων και τεράστιων σπιτιών που ανήκαν παλιότερα στην υψηλή κοινωνία και έτσι η πόλη μοιάζει σαν σκηνικό κινηματογραφικής ταινίας της δεκαετίας του 1940 με τους ανθρώπους σαν τους κομπάρσους να χορεύουν ρούμπα, να πίνουν ρούμι και να καπνίζουν πούρα ή απλά να ρεμβάζουν σε κάποιο ετοιμόρροπο μπαλκόνι, κάποιο καγκελόφρακτο παράθυρο ή σε κάποιο κατώφλι.

Η Αβάνα είναι ένα υπαίθριο μουσείο αρχιτεκτονικής από τότε που ήταν τόπος αναψυχής των πλουσίων και ορμητήριο των μαφιόζων.Και στους δρόμους της όπου ζούσε ο Hemingway και κυβερνούσε ο Βatista κυκλοφορούν τα κλασσικά παλιά αμερικανικά αυτοκίνητα οι Cadillac, οι Buick και οι Dodge.

Αλλά το χαρακτηριστικότερο τμήμα ττης είναι η παραλιακή λεωφόρος η Malecon με την θάλασσα από την μία πλευρά και τα παλιά κτίρια της εποχής του μεσοπολέμου από την άλλη. Και το βράδυ η μουσική της rumba του mambo και της salsa ακούγεται σχεδόν σε κάθε γωνιά.

Πήγαμε και στην παραλία του Varadero, αλλά φτάσαμε και στο Trinidad την πανέμορφη πόλη που αποτελεί ένα πραγματικό κομψοτέχνημα αποκιακήξς αρχιτεκτονικής.

Διαβάστε τα βιβλία του Αριστείδη Λάμπρου….

Τηλ. παραγγελιών: 6976 850680