Κραυγή…βοηθείας από τους “Φύρδην Μήγδιν” για το 4ο Φεστιβάλ Θεάτρου Θερμαϊκού

Κραυγή…βοηθείας από τους “Φύρδην Μήγδιν” για το 4ο Φεστιβάλ Θεάτρου Θερμαϊκού

Κραυγή…βοηθείας σήμερα από την θεατρική ομάδα “Φύρδην Μήγδιν” ενόψει του 4ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Θερμαϊκού.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε το παρών και εξέθεσε το οικονομικό πρόβλημα που υφίσταται από πέρυσι, η υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας, Γιώτα Αλεξοπούλου, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει άνοιγμα ύψους 3 χιλιάδων ευρώ. Κι αυτό διότι ούτε το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας, αλλά ούτε και ο Δήμος μπόρεσαν να ανταποκριθούν όσο θα έπρεπε.

“Αναγκαστήκαμε να βάλουμε τα χρήματα από την τσέπη μας, “ματώνοντας” οικονομικά”, τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Αλεξοπούλου, υπονοώντας πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί και φέτος.

“Στηρίζουμε τον θεσμό και θα προχωρήσουμε σε τακτοποίηση του θέματος. Φέτος θα βάλουμε 7 χιλιάδες ευρώ, ώστε να καλυφθούν όλα τα έξοδα. Προσωπικά είμαι υπέρ του θεσμού τον οποίο έχω παρακολουθήσει και τις τρεις προηγούμενες φορές. Δεσμεύομαι πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα φέτος…”, απάντησε ο δήμαρχος, Θόδωρος Τζέκος, ενώ τοποθετήσεις υπέρ της κάλυψης των εξόδων υπήρξαν και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

*Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε Οκτώβριο, με διαγωνιστικό μέρος και επίτιμους καλεσμένους γνωστούς ανθρώπους του θεάτρου.