Κατανυκτική ατμόσφαιρα στο ΚΑΠΠΑ με «Ὦ γλυκύ μου ἔαρ, μέρα Μαγιού σε χάνω…» (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Κατανυκτική ατμόσφαιρα στο ΚΑΠΠΑ με «Ὦ γλυκύ μου ἔαρ, μέρα Μαγιού σε χάνω…» (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Tο αγαπημένο κατανυκτικό αφιέρωμα «Ὦ γλυκύ μου ἔαρ, μέρα Μαγιού σε χάνω…», παρουσιάστηκε απόψε στο ΚΑΠΠΑ το Χορωδιακό Εργαστήρι του Ι.Ν. Γεννήσεως της Θεοτόκου Καρδίας με τη συνοδεία πιάνου, κλαρινέτου και βιολοντσέλου επί σκηνής.

Τα μέλη της θεατρικής ομάδας απέδωσαν αποσπάσματα από το σπαρακτικό κείμενο «Επιτάφιος» του Γιάννη Ρίτσου καθώς και ποιήματα από τη νεοελληνική λογοτεχνία και τη δημοτική μας παράδοση που αναφέρονται στα Θεία Πάθη, ενώ τα μέλη της χορωδίας ερμήνευσαν τραγούδια από το μελοποιημένο «Επιτάφιο» του Μίκη Θεοδωράκη, επιλογές από τα Εγκώμια του Επιταφίου Θρήνου και πασχαλινούς ύμνους.

Ένα σεμνό αφιέρωμα σε μία από τις πιο σπουδαίες Βυζαντινές υμνογραφικές συνθέσεις, τα Εγκώμια, αλλά και σε ένα από τα μεγαλύτερα ποιήματα του Ρίτσου το οποίο γράφτηκε στη γλώσσα του δημοτικού μοιρολογιού και μελοποιήθηκε αψεγάδιαστα από το Μίκη Θεοδωράκη, ένα συνταίριασμα του ανθρώπινου πόνου, του σπαραγμού της μάνας μπροστά στο νεκρό παιδί της, με το τραγικό πρόσωπο της Πανανθρώπινης Μάνας, της Παναγίας, η οποία θρηνολογεί και λέει: «Ὦ γλυκύ μου ἔαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, ποῦ ἔδυ σου τὸ κάλλος;»

Ολ΄ αυτά από την Θεατρική Ομάδα Σ.Π.Α.Θ.Α.Τ. «Φύρδην Μίγδην»

Παρών στην παράσταση ήταν ο δήμαρχος, Γιώργος Τσαμασλής.

Αφήστε μια απάντηση