Ερχεται Πασχα…Ο δεκάλογος της οργάνωσης και προετοιμασίας ενός καλού ταξιδιού by Αριστείδης Λάμπρου

Ερχεται Πασχα…Ο δεκάλογος της οργάνωσης και προετοιμασίας ενός καλού ταξιδιού by Αριστείδης Λάμπρου

Οι γιορτές του Πάσχα είναι προ των πυλών και ο Αριστείδης Λάμπρου, ο δικός μας “Φιλέας Φογκ”, ο μετρ των ταξιδιών, μας παραθέτει τον δεκάλογο και την προετοιμασία αυτών…

1. Επιλέγουμε την χρονική περίοδο που θέλουμε να ταξιδέψουμε και τον διαθέσιμο χρόνο ποτ έχουμε για το ταξίδι μας.

2.Επιλέγουμε τους προορισμούς μας συνδυάζοντας γειτονικές χώρες και βολικές αεροπορικές συνδέσεις.

3.Ελέγχουμε τις καιρικές συνθήκες (θερμοκρασία και βροχόπτωση) στον τόπο του προορισμού μας κατά την περίοδο που θα τον επισκεφτούμε.

4.Αποφεύγουμε την επίσκεψη σε μουσουλμανικές χώρες κατά την διάρκεια του ραμαζανιού.

5.Επιλέγουμε τα αξιοθέατα που θέλουμε να επισκεφτούμε ανάλογα με τα ενδιαφέροντα μας (ιστορικές τοποθεσίες, μνημεία, πόλεις, φυλές, αγορές, φυσικές ομορφιές, παραλίες κλπ)

6. Με βάση τα αξιοθέατα που επιλέξαμε και ιδίως τις αγορές ( που σχεδόν παντού γίνονται μία συγκεκριμένη μέρα της εβδομάδας), το πρόγραμμα των πτήσεων και τις χιλιομετρικές αποστάσεις ετοιμάζουμε ένα καταρχήν πρόγραμμα του ταξιδιού μας και βγάζουμε τα απαραίτητα αεροπορικά εισητήρια.

7. Ερχόμαστε σε επαφή με τουριστικά γραφεία του τόπου προορισμού μας και σε συνεργασία μαζί τους καταλήγουμε στο οριστικό πρόγραμμα και στο κόστος.Επικοινωνούμε με 2 ή περισσότερα γραφεία ,ώστε να επιλεγεί η πλέον συμφέρουσα τιμή.(Περιλαμβάνεται στο κόστος το ξενοδοχείο, τα γεύματα, και το κόστος των πιθανών οδικών μεταφορών και του συνοδού-ξεναγού καθώς και των εισητηρίων των εσωτερικών πτήσεων όταν αυτό δεν είναι δυνατό να γίνει από εδώ.)

8.Ενημερτωνόμαστε έγκαιρα από τις αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίεςγια τις προφυλάξεις που πρέπει να ληφθούν ( χάπια προστασίας από την ελονοσία και πιθανούς απαραίτητους εμβολιασμούς τους οπίους κάνουμε έγκαιρα)

9.Ελέγχουμε αν απαιτούνται βίζες για τους προορισμούς μας και για την διαδσικασία απόκτησης τους και ξεκινάμε την διαδικασία αρκετά νωρίτερα από την αναχώρηση.

10.Και μετά από όλα αυτά είμαστα πλέον έτοιμοι να αρχίσουμε να γεμίζουμε τις βαλίτσες μας και να ονειρευόμασυε..

Αφήστε μια απάντηση