Ιουστίνος: ” Ο Θεός να ευλογεί το χωριό της Αγίας Τριάδας”

Ιουστίνος: ” Ο Θεός να ευλογεί το χωριό της Αγίας Τριάδας”

Αναφορά στον ξεριζωμό και στις χαμένες πατρίδες έκανε ο Μητροπολίτης, Ιουστίνος, μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας.

“Εσεις, οι κάτοικοι της Αγίας Τριάδας, που γιορτάζετε αυτές τις ημέρες, πρέπει να είστε υπερήφανοι για τους προγόνους σας, οι οποίοι έφεραν από τις αλησμόνητες πατρίδες τον Χριστό σε αυτά τα νέα μέρη που ήρθαν. Εχετε, λοιπόν, την ιερά υποχρέωση να συνεχίσετε το έργο τους, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής σας. Στα σπίτια σας, στις δουλειές σας, στις συναναστροφές σας. Ο Θεός να ευλογεί το χωριό της Αγίας Τριάδας!”, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ιουστίνος και κατέληξε μ΄ ένα γενικότερο μήνυμα: ” Εχουμε απομακρυνθεί από τον Θεό. Πρέπει να επιστρέψουμε με αγάπη στην αγκαλιά του. Δεν φτάνει μόνο να ακονίζουμε το μυαλό μας το οποίο πάντα δεν δουλεύει για καλό. Αλλωστε τα εξυπνότερα μυαλά είναι αυτά που κατασκευάζουν τις εξυπνότερες βόμβες…”, είπε με νόημα.

Το παρών στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας, έδωσαν οι τοπικοί μας άρχοντες (ο δήμαρχος, Γιώργος Τσαμασλής με αρκετούς αντιδημάρχους), ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Γιάννης Μαυρομάτης, ο Θόδωρος Τζέκος, καθώς και οι βουλευτές Σάββας Αναστασιάδης και Δώρα Αυγέρη.

Αφήστε μια απάντηση