“Η συνήθεια της Διοίκησης που έγινε λατρεία”

“Η συνήθεια της Διοίκησης που έγινε λατρεία”

Αιχμηρή ανακοίνωση εναντίον της σημερινής διοίκησης του Δήμου, υπό τον Γιώργο Τσαμασλή, εξεδωσε η “Νέα Πορεία” του Γιάννη Μαυρομάτη. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται η εμμονή του νυν δημάρχου σε διαγωνισμούς με ΕΝΑΝ ενδιαφερόμενο.

Διαβάστε αναλυτικά:

“Επισήμως παραδεκτό και βάσει ισολογισμών και δηλώσεων ορκωτών, ο Δήμος Θερμαϊκού έως και το 2019, έτος που παραδώσαμε την δ/ση του δήμου, ήταν από τους υγιέστερους οικονομικά δήμους της χώρας, με ταμείο 16.000.000€

Αντίθετα σήμερα μετά από 1,5 έτος τα οικονομικά του δήμου “λεηλατούνται” αφού η σημερινή δ/ση του δήμου χωρίς καμία ντροπή προχωρά σε διαγωνισμούς εξωφρενικά ασυνήθιστα μεγάλους σε προϋπολογισμό και μη αναγκαίους στο μέγεθος τους, σπαταλώντας πόρους που μπορούσαν να ικανοποιήσουν και χρηματοδοτήσουν σπουδαία κοινωνικά και αναπτυξιακά έργα.

Η απορία που δεν έχει απαντηθεί ακόμα

Στους διαγωνισμούς, όμως, έχει γίνει συνήθεια να προσέρχεται ένας μόνο ενδιαφερόμενος και το σπουδαιότερο την έκπτωση που προσφέρει 1-2% το πολύ η διοίκηση να την κάνει δεκτή.

Μερικά μόνο παραδείγματα διαγωνισμών:

-Διαχείριση ογκωδών π/υ 300.000€

-Αγορά κάδων π/υ 270.000€

-Αποκομιδή απορριμμάτων π/υ 7.500.000€,

Όλοι με την παρουσία ΕΝΟΣ μόνο διαγωνιζόμενου και με προσφερόμενη έκπτωση μόλις 1-1,5% το μέγιστο!

Σήμερα στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής η διοίκηση του δήμου μας την ΣΥΝΗΘΕΙΑ αυτή την μετέτρεψε σε ΛΑΤΡΕΙΑ.

Γιατί άραγε;

Γιατί έκανε δεκτή την μια και μοναδική προσφορά για την “διαχείριση ογκωδών απορριμμάτων για 36 μήνες” π/υ 2.400.000€ και με ποσοστό έκπτωσης μόλις 3%!

Και ας έλεγε, υποκριτικά ο κ. Τσαμασλής όταν ήταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης ότι δεν ψηφίζει διαγωνισμούς με έναν συμμετέχοντα και με έκπτωση έστω και 8%(πρακτικό συνεδρίασης Δ/Σ υπ’αριθμ 06/21.02.2018)

Με το που έγινε δήμαρχος υιοθέτησε άλλη στάση!

Πώς μπορούμε να εξηγήσουμε αυτή την αλλαγή τακτικής του;

Αφερεγγυότητα;

Στροφή 180 μοιρών;

Κυβίσθηση κοινώς κωλοτούμπα;

Κάτι άλλο…;”

Αφήστε μια απάντηση