Ερχονται αγροτικές κινητοποιήσεις-Τρακτέρ και στην πλατεία της Επανομής από τις 22 Ιανουαρίου

Ερχονται αγροτικές κινητοποιήσεις-Τρακτέρ και στην πλατεία της Επανομής από τις 22 Ιανουαρίου

Δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη χώρα καθώς, όπως λένε, εξαιτίας του υψηλού κόστους παραγωγής τα προβλήματα είναι πλέον δυσβάσταχτα ενώ οι χαμηλές τιμές που αναγκάζονται να πουλήσουν τα προϊόντα τους προκαλεί σοβαρότατα ζητήματα διαβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους.

Περίπου 350 εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων από όλη την χώρα συγκεντρώθηκαν χθες στη Νίκαια της Λάρισας συμμετέχοντας στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό το Πανελλαδικό Συντονιστικό Αγροτών και Κτηνοτρόφων και αποφασίστηκε η δυναμική έξοδος των αγροτών και κτηνοτρόφων με τρακτέρ και μηχανήματα στις 22 Ιανουαρίου στις πλατείες των χωριών και στη συνέχεια – εφόσον αποφασιστεί από τους συμμετέχοντες- η κάθοδος σε δρόμους.

«Στη σύσκεψη συζητήσαμε τα προβλήματά μας και αποφασίσαμε ότι πρέπει να πάμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με άμεσο στόχο στις 22 Ιανουαρίου να βγάλουμε τρακτέρ στις πλατείες. Τα μείζονα προβλήματά μας είναι το υψηλό κόστος παραγωγής, οι κατώτατες εγγυημένες τιμές και οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ. Αυτά είναι τα σημαντικότερα ζητήματα που πρέπει να λυθούν και πρέπει να λυθούν ταυτόχρονα, προκειμένου και οι αγρότες να έχουν ένα εισόδημα, αλλά και οι καταναλωτές να έχουν προσιτές τιμές. Για εμάς δεν αρκεί να έχουμε κατώτατες εγγυημένες τιμές, σκοπός είναι να μειωθεί και το κόστος παραγωγής προκειμένου οι τιμές να είναι φυσιολογικές και για τους καταναλωτές» είπε στη Voria.gr ο γραμματέας του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Κοσμάς Στεφανίδης.

Τρακτέρ, λοιπόν, θα δούμε και στην πλατεία της Επανομής από τις 22 Ιανουαρίου και μετά. Ας ελπίσουμε να υπάρξει συνεννόηση και να αποφευχθούν οι εντάσεις…

Αφήστε μια απάντηση