Δύσκολες ώρες για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο – Σε κρίσιμη κατάσταση μετά το βαρύ εγκεφαλικό (BINTEO)

Δύσκολες ώρες για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο – Σε κρίσιμη κατάσταση μετά το βαρύ εγκεφαλικό (BINTEO)

Κρίσιμες ώρες για 6η ημέρα για τον 83χρονο τέως βασιλιά Κωνσταντίνο με τη νοσηλεία του να συνεχίζεται στη ΜΕΘ ιδιωτικού θεραπευτηρίου και τους γιατρούς να μην είναι αισιόδοξοι, καθώς η επαφή του ίδιου με το περιβάλλον του είναι περιορισμένη.

Στο πλευρό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου είναι σύσσωμη η οικογένειά του ελπίζοντας για ένα θαύμα αν και ο ίδιος έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια από διάφορα προβλήματα υγείας. Μάλιστα, μόλις τον Ιανουάριο του 2022 είχε προσβληθεί από κορωνοϊό και είχε νοσηλευτεί, ενώ τον Δεκέμβριο του 2021 είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο με πνευμονία.

Τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στην υγεία του ήταν άλλωστε εμφανή και μάλιστα στις τελευταίες του δημόσιες εμφανίσεις είχε εμφανιστεί σε αναπηρικό καροτσάκι και έδειχνε εμφανώς καταβεβλημένος.

Η δικαστική διαμάχη με το Δημόσιο
Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν βασιλιάς των Ελλήνων από το 1964 έως το 1973. Με το Δημοψήφισμα του 1974 εξέπεσε οριστικά του αξιώματός του στην Ελλάδα.

Ο ίδιος στράφηκε κατά του ελληνικού Δημοσίου απαιτώντας 161,1 εκατομμύρια ευρώ και τελικά μετά από δικαστικές διαμάχες κατάφερε να αποζημιωθεί με 13,7 εκατομμύρια ευρώ.

«Μιλάνε σαν αν είμαι εχθρός τους».

Παντρεύτηκε την τριτότοκη κόρη τού βασιλιά της Δανίας Φρειδερίκου και έχουν πέντε παιδιά, την Αλεξία, τον Παύλο, τον Νικόλαο, τη Θεοδώρα και τον Φίλιππο.

Η τελευταία του εμφάνιση
Μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του ήταν στον γάμο του γιου του Φίλιππου στη Μητρόπολη Αθηνών.

Ακολούθησε η περιπέτεια με τον κορωνοϊό που επιβάρυνε την υγεία του και το περασμένο καλοκαίρι, η πώληση της έπαυλης στο Πόρτο Χέλι, σε Βούλγαρο επιχειρηματία, καθώς ο ίδιος δεν μπορούσε να την επισκέπτεται.

Κάπως έτσι ο έκπτωτος μονάρχης έγινε για λόγους υγείας και πάλι μόνιμος κάτοικος Αθηνών μετά από πέντε και πλέον δεκαετίες.

«Ζω εξόριστος»
Για χρόνια μετά το δημοψήφισμα και την κατάργηση της μοναρχίας στη χώρα, ο ίδιος δεν έδειχνε να έχει συμβιβαστεί και η παρουσία του σε όλες τις μεγάλες στιγμές του δημόσιου βίου, όπως ήταν η απώλεια του μακαριστού Χριστόδουλου, ήταν σταθερή.

Οι δηλώσεις του από το Λονδίνο για τη βασιλική περιουσία και όχι μόνο, προκαλούσαν κατά διαστήματα αντιδράσεις και τάραζαν τα λιμνάζοντα νερά στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Για 20 και πλέον χρόνια υποστήριζε πως ζούσε εξόριστος αφού, όπως έλεγε, η ελληνική δημοκρατία δεν του επέτρεπε να επιστρέψει.

Σε κάθε περίπτωση, τα τελευταία χρόνια ο Κωνσταντίνος επέστρεψε και έριξε τους τόνους.

Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας
Στο Live News μίλησε ο Κωνσταντίνος Λουκάς, από τις εκδόσεις «Στέμμα» και αποκάλυψε πως ο τέως βασιλιάς νοσηλεύεται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, και όχι στη ΜΕΘ.

«Είναι ένα δύσκολο περιστατικό αυτό που έχει συμβεί και είναι ανήσυχη η οικογένειά του» δήλωσε.

Μάλιστα, ανέφερε πως έχουν έρθει οι συγγενείς του από το εξωτερικό και έχουν επικοινωνήσει και άλλες βασιλικές οικογένειες από την Ευρώπη.

«Έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα πρωτόκολλα και γίνονται ήδη συζητήσεις και για το “χειρότερο”» κατέληξε ο κ. Λουκάς.

Δείτε το ρεπορτάζ από το Live News του MEGA:

Αφήστε μια απάντηση