Αύριο στην Περαία: Ο 1ος Διεθνής Αγώνας SUP στο Θερμαϊκό!

Αύριο στην Περαία: Ο 1ος Διεθνής Αγώνας SUP στο Θερμαϊκό!

Όρθιοι surfer πάνω σε κανό και με ένα κουπί στο χέρι θα δαμάσουν τα κύματα σε έναν ξεχωριστό αγώνα ευελιξίας και πλευστότητας στο νερό. Στις 16 και 17 Απριλίου οι λάτρεις της περιπέτειας του υγρού στίβου σε μια βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης και της Περαίας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό θέαμα, που θα προσφέρει ο 1ος Διεθνής Αγώνας SUP που θα γίνει στον Θερμαϊκό. Περισσότεροι από 45 αθλητές από Ελλάδα και εξωτερικό θα λάβουν μέρος στον αγώνα που διοργανώνουν ο A.C.AETOS SUP Team, το πρώτο αναγνωρισμένο σωματείο SUP από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ο Ναυτικός Όμιλος Ακτής Θερμαϊκού – ΝΟΑΘ, στην Περαία. Ο αγώνας θα γίνει με την συνδιοργάνωση του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης αλλά και του Δήμου Θερμαϊκού.

Η πρώτη θαλάσσια διεθνής αναμέτρηση SUP φιλοδοξεί να καθιερώσει επίσημα πλέον στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης ένα άθλημα που αναπτύσσεται δυναμικά και στην χώρα μας. Ο αγώνας θα φιλοξενήσει 6 διαφορετικά αγωνίσματα SUP με αγωνιζόμενους άτομα ηλικίας από 12 έως 50+ ετών. Για πρώτη φορά στην ναυταθλητική ιστορία της πόλης μας, θα δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να δει από κοντά τους καλύτερους αθλητές της Ελλάδας, που θα ξεκινήσουν από το κεντρικό λιμάνι της Θεσσαλονίκης, θα διασχίσουν όλο το παραλιακό μέτωπο της πόλης και θα τερματίσουν στην Περαία, ενώ ο κύριος στίβος των αγώνων θα είναι μπροστά στο παραλιακό μέτωπο της Περαίας στο Δήμο Θερμαϊκού.

Ο διεθνής αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ και αποκτά μοναδικό ενδιαφέρον καθώς είναι ο πρώτος αγώνας SUP της χρονιάς στο πανελλήνιο αγωνιστικό καλεντάρι του 2022. Τα αποτελέσματα του θεωρούνται “ως τεστ” για τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Βόλο στα μέσα Μαΐου.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Αετός έχει 30 αθλητές σε δυο τμήματα ανάπτυξης παίδων και ενηλίκων και συνεχίζει την προσπάθεια ενεργοποίησης όσων επιθυμούν να γνωρίσουν το SUP. Για τον διοργανωτή των αγώνων SUP, Στέλιο Μουστακαλή το συγκεκριμένο άθλημα, είναι μια ιδανική μορφή άσκησης για ολόκληρο το σώμα. «Τα πόδια και ο κορμός γυμνάζονται καθώς ο κωπηλάτης πρέπει να ισορροπήσει πάνω στη σανίδα, ενώ το άνω μέρος του κορμιού γυμνάζεται κάνοντας κουπί. Πολλοί περιγράφουν το SUP ως ένα εύκολο άθλημα εμπειρίας και έτσι εν τέλει είναι. Μια κουπιά και έφυγες…»

Αφήστε μια απάντηση