Αλαλούμ με τα τεστ και τα πιστοποιητικά-Τι ισχύει (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλαλούμ με τα τεστ και τα πιστοποιητικά-Τι ισχύει (ΒΙΝΤΕΟ)

Ατελείωτες παραμένουν οι ουρές για τεστ, με τους πολίτες να περιμένουν ακόμα και ώρες προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Πολλοί αναγκάζονται να στραφούν σε ιδιωτικά κέντρα, αφού οι δημόσιες δομές τους εξυπηρετούν με μεγάλες καθυστερήσεις.

Ανάμεσα σε αυτούς, και οι τριπλά εμβολιασμένοι οι οποίοι, όπως λένε, δεν εξυπηρετούνται από κρατικές δομές.

Ωστόσο το κόστος για πολλούς είναι απαγορευτικό, αφού, αν και ανακοινώθηκε πλαφόν στην τιμή των PCR τεστ, αυτό ακόμα δεν έχει περάσει στα χαρτιά.

Η νέα τιμή θα έχει εφαρμογή από την Πέμπτη.

Οι τιμές
Διαγνωστικό κέντρο χρεώνει την κατ’ οίκον δειγματοληψία 30 ευρώ επιπλέον για περιοχές πέριξ του Συντάγματος και 50 στην υπόλοιπη Αττική, αν απαιτείται αποτέλεσμα εντός 3 ωρών, έχει και άλλη χρέωση 30 ευρώ.

Συνολικά το «καπέλο» πάει από 60 έως 80 ευρώ, συν τα 50 ευρώ του τεστ που έχει μέχρι σήμερα.

Μεγάλη κλινική στο κέντρο της Αθήνας χρεώνει 40 ευρώ για αποτελέσματα σε μία ώρα. Πολλοί θα τα πληρώσουν αλλιώς θα ζήσουν ιστορίες σαν αυτή που έζησε τηλεθεατής του LIVE NEWS με την σύντροφό του.

«Τη Δευτέρα μίλησε με την εργασία της, με το λογιστήριο για να κανονίσει την άδεια της, της είπαν από εκεί ότι πρέπει να φέρουν χαρτί βεβαίωση από γιατρό. Ο γιατρός που θα της έγραφε την άδεια, της ζήτησε μία βεβαίωση ότι νοσεί την οποία βεβαίωση έπρεπε να την πάρει από φαρμακείο, κάνοντας rapid.

»Δηλαδή ήδη έχει σπάσει μία φορά την καραντίνα της για να πάει στο φαρμακείο βρίσκεται σε ένα χωριό, πρέπει να πάει σε διαγνωστικό κέντρο να κάνει το μοριακό τεστ. Σε περίπτωση που την πιάσουν γιατί αυτήν την στιγμή είναι γνωστό επιβεβαιωμένο κρούσμα με το rapid, αν βγει έξω και την πιάσει κάποιος θεωρητικά έχει και πρόστιμο».

Τα «καπέλα» στην τιμή θα εξακολουθήσουν. Η απόφαση λέει πως το πλαφόν είναι 47 ευρώ + ΦΠΑ και όποιος δεν το τηρεί έχει πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Θολά σημεία
Σύμφωνα με την ΚΥΑ, τα ανώτατα όρια τιμών χρέωσης δεν ισχύουν στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων, ιδιωτικών κλινικών, φαρμακείων και ιδιωτικών ιατρείων οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

Η κυβέρνηση λέει πως για τους εργαζόμενους οι εμβολιασμένοι θα αρκεί να έχουν θετικό rapid test για την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης και οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να επιβεβαιώνουν τη θετικότητα με PCR.

Προκειμένου για λάβουν αναρρωτική άδεια από την εργασία αρκεί το θετικό rapid test για όλους τους εργαζομένους και επομένως οι εργοδότες θα πρέπει να το αποδέχονται.

Το αδιαχώρητο στα φαρμακεία
«Υπάρχει το αδιαχώρητο σήμερα στα φαρμακεία. Οι μισοί πελάτες θέλουν να προμηθευτούν τα self τεστ», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο Κωνσταντίνος Λουράντος, πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον πρόεδρο των φαρμακοποιών, έχουν παρατηρηθεί ελλείψεις σε βασικά φάρμακα όπως αντιπυρετικά και αντιβιοτικά.

«Πολλές ελλείψεις λόγω της ζήτησης των εισπνεόμενων φαρμάκων για το αναπνευστικό. Υπάρχει δυσκολία στον ανεφοδιασμό των φαρμακείων. Και με τις γιορτές είχαμε πρόβλημα».

Ωστόσο, όπως λέει ο κ. Λουράντος, δεν υπάρχει λόγος πανικού, αφού από τη Δευτέρα φαίνεται ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί σε όλα τα φαρμακεία.

Αφήστε μια απάντηση