Ταινία Μπαντέρας: “Μαϊάμι” η Περαία και η Επανομή! (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ταινία Μπαντέρας: “Μαϊάμι” η Περαία και η Επανομή! (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Και η Επανομή μπαίνει στο κάδρο των γυρισμάτων της ταινίας του Αντόνιο Μπαντέρας που ετοιμάζεται πυρετωδώς και αναμένεται να ξεκινήσει στις 28 Ιουνίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος, μιλώντας στον Real Fm 107,1, ανέφερε πως πέραν της προστιθέμενης αξίας που θα προσδώσει η παραγωγή στην προβολή και στον τουρισμό της περιοχής, θα υπάρχει και άμεσο οικονομικό όφελος καθώς εκτιμάται ότι περίπου τα μισά χρήματα (δηλαδή 10 εκατ. ευρώ) από το μπάτζετ των 20 εκατ. ευρώ της ταινίας Barracuda θα «πέσουν» στη Θεσσαλονίκη. Ενδεικτικά ανέφερε ότι η παραγωγή θα μισθώσει σπίτια και επιχειρήσεις για τα γυρίσματα, ενώ θα απασχοληθούν δεκάδες κομπάρσοι αλλά και επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων όπως ηλεκτρολόγοι και ξυλουργοί.

Τα γυρίσματα θα αρχίσουν περί τα τέλη Ιουνίου και θα διαρκέσουν ένα μήνα (σ.σ. οι συνολικές διαδικασίες της παραγωγής θα διαρκέσουν δύο μήνες) και θα πραγματοποιηθούν κυρίως στο θαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης από το Καλοχώρι και το Δέλτα Αξιού μέχρι το κέντρο της πόλης, την Περαία και την Επανομή που θα μετατραπούν σε… Μαϊάμι. Σκηνές αναμένεται να γυριστούν και στην Τσιμισκή, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης και της παλιάς Βιομηχανικής Περιοχής, ενώ πληροφορίες του BestCity.gr αναφέρουν πως μελετούνται και σημεία της Μηχανιώνας για πιθανά γυρίσματα!

Στα «σκαριά» δεύτερη ταινία
Πάντως, όπως αποκάλυψε ο κ. Θάνος, αυτή η ταινία θα είναι η αρχή, καθώς αν το εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία, τον Σεπτέμβριο η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία θα αποτελέσουν το πλατό για μια ακόμη ταινία με λάμψη από… Χόλιγουντ και με διπλάσιο μπάτζετ 40 εκατ. ευρώ.

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στο αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών να γίνουν -έστω και ως κομπάρσοι-… συμπρωταγωνιστές του Αντόνιο Μπαντέρας (σσ. μέσα σε μιάμιση μέρα εκδήλωσαν ενδιαφέρον 3.000 άτομα), ενώ γνωστοποίησε πως το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δημιουργεί Μητρώο επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών οι οποίοι θα προτείνονται προς την παραγωγή των ταινιών για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα γυρίσματα.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Αλέξανδρος Θάνος:

Αφήστε μια απάντηση