ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού: “Γίνεται σύμπτυξη τμημάτων σε χίλια σχολεία, τρία από αυτά στον δικό μας Δήμο”

ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού: “Γίνεται σύμπτυξη τμημάτων σε χίλια σχολεία, τρία από αυτά στον δικό μας Δήμο”

Θέμα της ημέρας, το δίχως άλλο, είναι η πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας για σύμπτυξη τμημάτων στα σχολεία, κατι που σχολιάστηκε δυσμενώς απ΄ όλους. Τρία σχολεία “αγγίζουν” και τον Δήμο Θερμαϊκού με τον την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Περαία, να εκδίδει ανακοίνωση:

“Αυτές τις μέρες, γινόμαστε μάρτυρες ενός νέου εγκλήματος σε βάρος του Δημόσιου σχολείου και των μαθητών. Μετά το στρίμωγμα σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία ανά 27 παιδιά σε κάθε τμήμα, ήρθε η ώρα των Γυμνασίων και Λυκείων. Αυτή την φορά, γίνεται σύμπτυξη τμημάτων σε χίλια σχολεία, τρία από αυτά στον δικό μας Δήμο.

Είναι πρωτοφανές για την εκπαιδευτική διαδικασία και την παιδαγωγική επιστήμη, οι μαθητές που έχουν ξεκινήσει εδώ και ενάμιση μήνα τα μαθήματα τους, να υποχρεώνονται να αλλάξουν καθηγητή και τμήμα, με δυσχερέστερες συνθήκες. Αυτά συμβαίνουν, ενώ η πανδημία επιβάλει την τήρηση αποστάσεων και το αραίωμα των παιδιών στις τάξεις. Οι προδιαγραφές που το ίδιο το κράτος έχει θεσπίσει για την αναλογία τετραγωνικών μέτρων ανά μαθητή / μαθήτρια, παραβιάζονται ξεκάθαρα.

Με αυτή την απόφαση της κ. Κεραμέως, υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο το Δημόσιο σχολείο. Υποβαθμίζονται τα σχολεία του Δήμου μας και ορθώνονται καινούργιες δυσκολίες για τους μαθητές μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, διαμαρτύρεται έντονα για αυτή την απόφαση της κυβέρνησης. Επιβάλλεται συσπείρωση όλων, για να μην υλοποιηθεί η εντολή Κεραμέως. Περιμένουμε και από την Δημοτική αρχή να σταθεί στο ύψος της και να προφυλάξει τα σχολεία του Δήμου και τους μαθητές μας.

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
18-10-2021”.

Αφήστε μια απάντηση