Πρωταγωνιστής εν τη απουσία του ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συζήτηση της Βουλής

Πρωταγωνιστής εν τη απουσία του ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συζήτηση της Βουλής

Σε μεγάλο πρωταγωνιστή της συζήτησης επί της πρότασης μομφής κατά της Κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, εξελίχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, όχι τόσο με την επί της ουσίας πολιτική του στάση, όσο με τον ντόρο που έχει δημιουργήσει γύρω από το όνομα του.

Αρχικά ήταν αντιφατική του θέση στο θέμα της μομφής: “Ναι, αλλά όχι στις εκλογές” και μετέπειτα η αγωνιώδης προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίσει τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και την ευρύτερη κεντροαριστερά.

Η πίεση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναμενόμενη. Τα δημοσκοπικά ευρήματα φέρνουν πλέον ανησυχητικά κοντά το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στον ΣΥΡΙΖΑ – η πρόσφατη μέτρηση της εταιρείας Abacus, έδειξε πολύ χαμηλή συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, έναν στους πέντε ψηφοφόρους του να μετακινείται προς το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, και τη διαφορά των δύο κομμάτων στη μισή μονάδα (17,5% έναντι 17% αντιστοίχως).

Η όλη στρατηγική Ανδρουλάκη δείχνει πως είναι απολύτως επιτυχημένη, καθώς σε χρόνο-ρεκόρ το ΠΑΣΟΚ από κομπάρσος της Βουλής έγινε πρωταγωνιστής. Το πόσο θα κρατήσει, το εάν διευρυνθεί ή εάν αποτελεί “φωτογραφία της στιγμής” θα το δείξει το άμεσο μέλλον…

Αφήστε μια απάντηση