Πάτερ Βησσαρίων: “Μου στέλνουν εξώδικα οτι λέω ψέματα” (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτερ Βησσαρίων: “Μου στέλνουν εξώδικα οτι λέω ψέματα” (ΒΙΝΤΕΟ)

Κραυγή αγωνίας εκπέμπει η οικογένεια της 15χρονης Γωγούς από τη Θεσσαλονίκη, που έχασε τη ζωή της μετά από επέμβαση για τοποθέτηση δακτυλίου στο στομάχι. Βυθισμένος στο πένθος ο πατέρας της άτυχης μαθήτριας, πατέρας Βησσαρίωνας, απευθύνει έκκληση:

«Θέλουμε το αγαπημένο μας τέκνο να είναι το τελευταίο θύμα του μηνυομένου ιατρού. Απευθύνουμε έκκληση προς τον Ιατρικό Σύλλογο και το υπουργείο Υγείας ώστε να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί που δεν θα επιτρέψουν να έχει άλλος την τύχη της Γωγούς μας».

Η οικογένεια της ανήλικης ετοιμάζεται να αποστείλει σχετική επιστολή στο υπουργείο Υγείας με την οποία θα ζητά να τεθεί ο ιατρός σε προσωρινή αργία έως ότου εξεταστούν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης. «Δικαιοσύνη ώστε να προστατευθούν άλλοι άνθρωποι»

«Υπάρχουν πολλά έγγραφα και αποδεικτικά στοιχεία που έχουν καταθέσει μάρτυρες που καταδεικνύουν σειρά πράξεων και παραλείψεων του μηνυομένου ιατρού, που οδήγησαν στο θάνατο της ανήλικης.

Η οικογένεια της επιθυμεί με κάθε τρόπο να αποδοθεί δικαιοσύνη ώστε να προστατευθούν και άλλοι άνθρωποι» αναφέρει η πληρεξούσια δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης, Κυριακή Πακιρτζίδου.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω ιατρός έρχεται αντιμέτωπος με την ελληνική δικαιοσύνη ως ελεγχόμενος για τις πράξεις του, αφού έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για την αξιόποινη πράξη της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας και βρίσκεται στο ειδώλιο του κατηγορουμένου για την ίδια πράξη σε βάρος ενός 26χρονου νέου από την Καβάλα, υπόθεση η οποία εκκρεμεί ενώπιον του Τριμελού Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης προς εκδίκαση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Παράλληλα και η ιδιωτική κλινική έχει εναχθεί από έτερο θύμα – γυναίκα, η οποία μετά από τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου από τον εν λόγω ιατρό κατέστη ανάπηρη σε ποσοστό 80%. Η «επέμβαση ρουτίνας» που στοίχισε τη ζωή της Γωγώς.

Η ανήλικη Γωγώ έχασε τη ζωή της στις 20 Ιουνίου του 2021, ενώ πέντε μέρες πριν είχε υποβληθεί σε ιατρική επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου σε ιδιωτική κλινική. Όπως καταγγέλλουν σε μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς της, ο γιατρός τους είχε διαβεβαιώσει για την ασφάλεια της επέμβασης, την οποία χαρακτήρισε «επέμβαση ρουτίνας» και τους ανέφερε ότι το παιδί θα μπορούσε να επιστρέψει στο καθημερινό του πρόγραμμα σε δώδεκα ημέρες.

Όπως αναφέρεται στη μήνυση, ο εν λόγω γιατρός υπέβαλε την ανήλικη σε μια επέμβαση για την οποία η ηλικία της αν μη τι άλλο, αποτελούσε αντένδειξη. Καμία από τις διαβεβαιώσεις του δε βγήκε αληθινή. Η μικρή Γωγώ αντιμετώπισε προβλήματα αμέσως μετά το χειρουργείο.

Παραπονιόταν για κοιλιακό άλγος και κακουχία, αφού λόγω εσφαλμένων χειρισμών είχε υποστεί διάτρηση στομάχου. Παρά ταύτα της χορηγήθηκε εξιτήριο χωρίς να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Αποτέλεσμα ήταν να συνεχίσει να αντιμετωπίζει έντονα συμπτώματα για τα οποία ενημέρωσε κατ’ επανάληψη τον θεράποντα ιατρό, η μόνη σύσταση του οποίου ήταν η λήψη απλών αναλγητικών φαρμάκων. Δύο μέρες μετά το χειρουργείο η κοπέλα μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στην ίδια ιδιωτική κλινική σε κατάσταση σηπτικού σοκ και μετά από επείγουσα χειρουργική επέμβαση νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου τρεις μέρες μετά έχασε τη ζωή της.

Το Σάββατο 23/07/21, η οικογένεια θα τελέσει το μνημόσυνο της άτυχης μαθήτριας και έχει ήδη εκφράσει την πρόθεση να δημιουργηθεί στην μνήμη της μία τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης, κινητοποίησης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε σχέση με την παιδική παχυσαρκία και τα παιδιά που βιώνουν τη διάκριση αυτή στο σχολείο και πέφτουν θύματα bullying.

Δείτε το βίντεο που ανέβασε ο χαροκαμένος ιερέας-πατέρας της Γωγούλας:

Αφήστε μια απάντηση