Ο Κασσανδρείας, Νικόδημος, μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης στη Μονή Πετράκη

Ο Κασσανδρείας, Νικόδημος, μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης στη Μονή Πετράκη

Ενα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στη Μονή Πετράκη σε Συνοδικό Δικαστήριο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ιερέας που δικαζόταν για αδίκημα περί ναρκωτικών και επρόκειτο να καθαιρεθεί έριξε καυστικό υγρό, μάλλον βιτριόλι, σε επτά μητροπολίτες.

Μεταξύ αυτών και ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας, Νικόδημος, ο μητροπολίτης, δηλαδή, που ελέγχει εκκλησιαστικά την Περαία, τους Νέους Επιβάτες και το Μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, θύματα της επίθεσης είναι ακόμη οι Αρτας, Καλλίνικος, Δρυϊνουπόλεως, Ανδρέας, Ζακύνθου, Διονύσιος Δ’, Κηφισιάς, Κύριλλος, Γουμενίσσης, Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος.

Δύο εξ αυτών φέρουν πιο σοβαρά τραύματα, ωστόσο δεν φαίνεται να διατρέχουν κίνδυνο. Από την επίθεση, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ επλήγησαν και δύο δικηγόροι των συνοδικών δικαστηρίων.

Οι τέσσερις από τους Μητροπολίτες θα παραμείνουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο και τρεις μεταφέρονται στο ΚΑΤ ή στην οφθαλμολογική κλινική του «Γ. Γεννηματά» με εγκαύματα στο πρόσωπο. Στο Λαϊκό βρέθηκε ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Ο δράστης, ιερέας από την Μητρόπολη Βέροιας, είχε μαζί του ένα μπουκαλάκι με το οξύ και το έριξε κατά των μητροπολιτών στο πρόσωπο και στο σώμα, κατά την διαδικασία ανακοίνωσης της απόφασης. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ ο συγκεκριμένος ιερέας επιτέθηκε με το υγρό σε όλους όσους κάθονταν στην έδρα και στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Ωστόσο, άκουσε τις φωνές ο φρουρός που βρισκόταν έξω από την Μονή Πετράκη και έπεσε πάνω του ενώ δέχθηκε και ο ίδιος επίθεση με το συγκεκριμένο καυστικό υγρό στα κάτω και τα άνω άκρα.

Μια ομάδα ακόμη τεσσάρων φρουρών – πεζή περιπολία της ΕΛΑΣ – που βρίσκονταν τυχαία στην περιοχή, κατάφερε να συλλάβει τελικά τον δράστη

Αφήστε μια απάντηση