Κραυγή αγωνίας από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Κραυγή αγωνίας από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Κραυγή αγωνίας με μια ανακοίνωση που “σπάει κοκκαλα” από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε αναλυτικά:

“Οι βιοπαλαιστές αγρότες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης εδώ και πάνω από ένα χρόνο δίνουμε άνιση μάχη για την επιβίωσή μας απέναντι στις συνέπειες των περιοριστικών μέτρων διαχείρισης της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης που συνεχίζεται.

Σα να μην έφτανε που πετάμε χιλιάδες τόνους κηπευτικών εξ αιτίας του ανύπαρκτου τουρισμού και του κλεισίματος της εστίασης.
Σα να μην φτάνει ότι προϊόντα που πουλάμε στην Λαχαναγορά είναι σε τιμές κάτω του κόστους.
Σα να μην έφτανε ο αποκλεισμός μας από τα βοηθήματα λόγο πανδημίας.
Σα να μην έφτανε η καταστροφική πολιτική που ακολουθήθηκε στις λαϊκές αγορές όλο αυτό το διάστημα στερώντας μας έστω και αυτό το μεροκάματο.

Βρισκόμαστε και εντελώς απροστάτευτοι από κάθε φυσική καταστροφή.
Παρότι και στην περιοχή μας καταστράφηκαν παλαιότερα καλλιέργειες και από πλημμύρες και από χαλάζια δεν έχει γίνει κανένα έργο για την προστασία μας.
Παρά το γεγονός ότι κάθε χρόνο πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά για την ασφάλιση των καλλιεργειών μας στον ΕΛΓΑ, μόνο ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που «δικαιούμαστε» αποζημίωση και αυτή έρχεται με τεράστια καθυστέρηση και είναι πολύ κάτω των εξόδων που έγιναν.

Για όλα αυτά και μετά από συσκέψεις με συλλόγους από όλη τη Μακεδονία και τη Λάρισα αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε και να διεκδικήσουμε :

• Να γίνει άμεσα αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή στο 100%, άμεσα και δίκαια, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους, χωρίς εξαιρέσεις και σε όλα τα στάδια της παραγωγής, παίρνοντας υπόψη τις κλιματικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί
• Να χρηματοδοτηθούν στο σύνολό τους έργα υποδομής για την ασφάλεια της παραγωγής από φυσικούς κινδύνους, επίγεια και εναέρια αντιχαλαζική και αντιπυρική προστασία και αντιπλημμυρικά έργα.
• ΕΛΓΑ – δημόσιος φορέας, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση. Καμία σκέψη για είσοδο ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή. Καμία σκέψη για αύξηση των ασφαλίστρων.

Δυναμώνουμε τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Ανατολικής Θεσσαλονίκης”

Αφήστε μια απάντηση