Ο Γιώργος Τσαμασλής κάνει «ποδαρικό» στο BestCity.gr για το 2023: «Ο Δήμος Θερμαϊκού αλλάζει και μεγαλώνει» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γιώργος Τσαμασλής κάνει «ποδαρικό» στο BestCity.gr  για το 2023: «Ο Δήμος Θερμαϊκού αλλάζει και μεγαλώνει» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, κάνει «ποδαρικό» στο BestCity.gr για το 2023! Σε μία μεγάλη συνέντευξη αναφέρεται σε όλα. Σε όσα έγιναν το 2022, αλλά και τι περιμένουμε, ως Δήμος, μέσα στη νέα χρονιά που ξεκίνησε.

Διαβάστε τη συνέντευξη του δημάρχου και καλή χρονιά!

-κ. Δήμαρχε καλή χρονιά! Ξεκινάμε το 2023 μαζί σας, ποδαρικό στο BestCity.gr, για μια αναδρομή στη χρονιά που έφυγε και τι έρχεται με το νέο έτος στον Δήμο Θερμαϊκού. Κατ΄ αρχήν να ρωτήσουμε τι σας έφερε ο Αγιος Βασίλης;

«Ο Αγιος Βασίλης μου έφερε το μεγαλύτερο δώρο! Το εγγόνι μου! Μου έφερε επίσης την δημιουργική ενασχόληση με τον Δήμο, μια ενασχόληση που φέρνει έργο το οποίο θα απολαύσει ο κόσμος με την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Στον Δήμο Θερμαϊκού αλλάζουν όλα! Ο Δήμος Θερμαϊκού μεγαλώνει, δίνει την προοπτική της ανάπτυξης, διότι τα έργα που έρχονται μέσα στο 2023, όπως, δηλαδή, το Τεχνολογικό Πάρκο, το πεντάστερο ξενοδοχείο στο κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, η μαρίνα της Μηχανιώνας, το κάμπινγκ της Επανομής, αλλά και η περιφερειακή οδός της Επανομής, αποτελούν ένα σύμπλεγμα το οποίο απογειώνει τον Δήμο μας, βάζοντάς τον στους Δήμους με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη σε όλη τη χώρα!»

-Το 2022 ήταν μια ομολογουμένως δύσκολη χρονιά. Τι κρατάτε και τι αφήνετε;

«Ναι, ήταν μια δύσκολη χρονιά, αλλά πολύ δημιουργική! Διότι, επιτέλους ο Δήμος Θερμαϊκού έχει καθαρίσει! Εχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της αποκομιδής, των καθαρών παραλιών, των γαλάζιων σημαιών , των πύργων των ναυαγοσωστών και επιπλέον το 2022 είχαμε τέτοια μεγάλη επισκεψιμότητα στον Δήμο μας, κατατάσσοντάς τον στις καλύτερες, ομορφότερες και πιο αναπτυγμένες περιοχές της χώρας μας! Στον Δήμο Θερμαϊκού, δεν βρίσκεις ούτε σπίτι να μείνεις και πολλές φορές ούτε καρέκλα να καθίσεις, τους θερινούς μήνες… Αλλά και τον χειμώνα υπάρχει ένας οργασμός ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα. Είτε πρόκειται για τουρισμό, είτε για αγροτική ανάπτυξη, είτε για αλιεία.
Ολ΄ αυτά σημαίνουν πως ο πολίτης του Δήμου Θερμαϊκού βιώνει τις καλύτερές του ημέρες. Και να σκεφτεί κανείς πως βάση του προγραμματισμού που έχουμε για το 2023, οπότε θ΄ αρχίσουν να εξελίσσονται τα τεχνικά έργα, ο Δήμος μπαίνει στον μεγάλο χάρτη της ανάπτυξης με πολλές θέσεις εργασίας, αναβαθμίζοντας παράλληλα την ποιότητα της ζωής μας. Ο Δήμος Θερμαϊκού, μεγαλώνει! Υπάρχουν, πλέον, δομές εντός του Δήμου που δεν ταλαιπωρούν τους πολίτες, όπως για παράδειγμα η Πολεοδομία ή η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση με το 15331, την γραμμή του πολίτη 24 ώρες το 24ωρο. Ολ΄ αυτά μαζί, λοιπόν, αποτελούν έναν σύγχρονο και ανθρώπινο Δήμο!»

-Το στοίχημα της καθαριότητας το οποίο πράγματι κερδήθηκε, είναι κάτι για το οποίο είστε υπερήφανος;

«Δυστυχώς ο Δήμος Θερμαϊκού είχε πάρει τον τίτλο του πιο βρώμικου Δήμου της Θεσσαλονίκης. Σήμερα όμως, είμαστε στην ευτυχή θέση να λέμε ότι είμαστε ο πιο καθαρός Δήμος, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά στη χώρα! Κι αυτό διότι υπάρχει ένα πρόγραμμα 24ωρης βάσης, το οποίο ξεκινά από τις 3 τα χαράματα με την αποκομιδή, στη συνέχεια μπαίνει το σάρωθρο, καθαρίζοντας τις γειτονιές και με το ειδικό μηχάνημα τις παραλίες, χειμώνα-καλοκαίρι. Επίσης απομακρύνουμε τα ογκώδη (μπαούλα, αδρανή υλικά, μπάζα). Αυτό όλο το σχέδιο παραπέμπει σε έναν πραγματικά καθαρό Δήμο. Και φυσικά πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ενισχύεται συνεχώς και ενδυναμώνεται»

-κ. Δήμαρχε το 2023 είναι μια εκλογική χρονιά. Ποιος είναι ο στόχος σας;

«Καταρχήν, έχουμε ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα το οποίο ξεπερνά τα 35 εκατομμύρια ευρώ σε έργα. Πρόγραμμα το οποίο είναι ήδη σε εξέλιξη, όπως οι ασφαλτοστρώσεις σε όλο τον Δήμο. Στη συνέχεια είναι οι κυκλικοί κόμβοι οι οποίοι θα αποσυμφορήσουν τους δρόμους από την κίνηση. Πρόκειται για υποδομές οι οποίες έλειπαν και οι οποίες θα συμβάλουν ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων. Παράλληλα πρόκειται για υποδομές οι οποίες μας κατατάσσουν στους πιο σύγχρονους και ανθρώπινους Δήμους της χώρας.

Ο Δήμος Θερμαϊκού γίνεται μια ευρωπαϊκή πόλη! Κι αυτό γιατί υπάρχουν οι δομές που βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση όπως το THESS INTEC που θα δώσει δουλειά σε 7 χιλιάδες συμπολίτες μας, αναβαθμίζοντας το οικονομικό επίπεδο της ζωής τους. Διότι αυτοί οι άνθρωποι που θα δουλεύουνε στο Τεχνολογικό Πάρκο θα πρέπει κάπου να κοιμηθούνε, κάπου να φάνε κ.ο.κ. Σε συνδυασμό με την οδό Δημοκρατίας η οποία δημοπρατείται μέσα στο 2023 και θα αποτελέσει τον πιο σύγχρονο πεζόδρομο της χώρας!!

Αν προχωρήσουμε παρακάτω θα δούμε πως βρίσκεται σε διαβούλευση το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας με την κατασκευή ενός ξενοδοχείου που όμοιό του δεν θα έχει όλη η Θεσσαλονίκη, αλλά και λίγο παρακάτω με την μελέτη της μαρίνας της Μηχανιώνας, επίσης η πιο σύγχρονη με 200-250 θέσεις τουριστικών σκαφών, αναβαθμίζοντας την περιοχή. Και πηγαίνοντας λίγο πιο κάτω, στην Επανομή, αξιοποιούμε το κάμπινγκ το οποίο παίρνουμε στην ιδιοκτησία μας, βελτιώνοντας παράλληλα το οδικό δίκτυο, ενώ ξεκίνησε και η αδειοδότηση για να γίνει το κλειστό γυμναστήριο στην Επανομή. Παράλληλα φτιάχνουμε την περιφερειακή οδό που σε συνδυασμό με τον ποδηλατόδρομο, βάζουμε την Επανομή στον χάρτη της ανάπτυξης.

Τι σημαίνουν ολ΄ αυτά; Πως ο Δήμος Θερμαϊκού αλλάζει και ομορφαίνει ακόμα περισσότερο, δίνοντας προοπτική στους συμπολίτες μας να έχουν καλές θέσεις εργασίας, αναβαθμίζοντας τα οικονομικά τους, αλλά και βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής τους. Ότι έλειπε από τον Δήμο μας τόσο καιρό, μέσα στο 2023 θα το βλέπουμε να αναπτύσσεται, να χτίζεται και να το απολαμβάνουμε όλοι, κάτοικοι και επισκέπτες»

-Αρα για να το πούμε απλά: Μέσα στη χρονιά που ξεκίνησε οι συνδημότες μας θα βλέπουν έργα μπροστά τους…

«Κάθε μέρα! Εργα παντού και δοθείσης της ευκαιρίας να αναφερθώ και στο Φωτοβολταϊκό Πάρκο το οποίο αναπτύσσεται ήδη στην περιοχή μας και το οποίο θα δώσει 2 μεγαβάτ ως κέρδος στον Δήμο με αποτέλεσμα οι συνδημότες μας να πληρώνουν 30%, τουλάχιστον, λιγότερα δημοτικά τέλη. Δηλαδή, γίνεται μια δομή που ομορφαίνει και αναβαθμίζει την περιοχή, ελαφρύνοντας παράλληλα τα έξοδα των οικογενειών.

Επίσης, φροντίζουμε κανένας πολίτης να μη νιώθει μοναξιά και να μην είναι ανήμπορος. Καθημερινά το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο και το μαγειρείο, φροντίζουν για 100 συνανθρώπους μας οι οποίοι τυγχάνουν την ανάγκη της βοήθειας του Δήμου Θερμαϊκού. Δεν αφήνουμε, λοιπόν, κανέναν πολίτη αδύναμο. Είμαστε δίπλα του, τον στηρίζουμε και πάντα θα έχουμε το μυαλό μας να τον βοηθάμε. Διότι η αλληλεγγύη είναι το χαρακτηριστικό της Διοίκησής μας»

-Ο απ΄ ευθείας διάλογος με τους πολίτες θα συνεχιστεί;

«Αυτό γίνεται, έτσι κι αλλιώς, σε καθημερινή βάση! Διότι αν σκεφτείτε τις εκδηλώσεις που έχουμε και την επαφή του δημάρχου, κάθε μέρα, στους δρόμους , στις πλατείες, σε όλους τους χώρους όπου εγώ κυκλοφορώ. Και βλέπω ότι υπάρχει ένα έντονο ενδιαφέρον και μια υποστήριξη που βοηθά στο έργο μας το οποίο τυγχάνει της αποδοχής των συμπολιτών μας. Τους ευχαριστώ, λοιπόν, ιδιαιτέρως γιατί όχι μόνο αξίζουν ολ΄ αυτά που φτιάχνουμε τώρα στον Δήμο μας, αλλά και πολλά περισσότερα!»

-Και μια ευχή για το 2023;

«Να έχουμε υγεία πρώτα απ΄ όλα! Η αλληλεγγύη να είναι το σύνθημά μας που θα παίρνει σάρκα και οστά με τις ενέργειές μας και αγάπη σε όλο τον κόσμο!».

Δείτε το α΄ μέρος της συνέντευξης:

*Φωτό και βίντεο: Βασίλης Ραφτόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση