Οσία Ξένη: Δύο οι νεκρές από κορωνοϊό στην αδελφότητα (ΒΙΝΤΕΟ)

Οσία Ξένη: Δύο οι νεκρές από κορωνοϊό στην αδελφότητα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο θάνατος της 60χρονης μοναχής από κορωνοϊό στην Ανατολική Θεσσαλονίκη έριξε φως σε μία από τις πιο «σκληροπυρηνικές» αδελφότητες γυναικών, προπύργιο των αρνητών.

Η 60χρονη είχε ήπια συμπτώματα, δεν είχε πάει νοσοκομείο. Επιδεινώθηκε η κατάσταση γρήγορα και πέθανε στο μοναστήρι. Σύμφωνα με τον γιατρό, η 60χρονη μοναχή, η οποία κατέληξε μέσα στο μοναστήρι, αρνιόταν κατηγορηματικά να πάει στο νοσοκομείο.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η αδελφότητα έχασε δύο μέλη της από κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλες δύο μοναχές βρίσκονται στην εντατική.

Η αδελφότητα είναι κλειστή και με χαρτί στην πόρτα ζητούν να μην τους χτυπήσουν το κουδούνι.

«Κάποιες αδερφές ήταν εμβολιασμένες, κάποιες ανεμβολίαστες. Εδώ ήταν προϊόν καθαρής βούλησης», σχολίασε σχετικά με τον εμβολιασμό των μοναχών ο Ανδρέας Ταγαράκης, νομικός σύμβουλος αδελφότητας.

«Οι δικές μου πληροφορίες λένε πως η αδερφή που έφυγε από τη ζωή χθες πως είχε νοσήσει πριν 18 ημερών. Τις τελευταίες ημέρες έδειξε ότι το είχε ξεπεράσει, χθες όμως ανέβασε πυρετό», πρόσθεσε και είπε ότι μέσα στη μονή υπήρχε μοναχή που ήταν γιατρός.

Διάλογοι φωτιά με γιατρό και εργαζόμενους
-Ήταν αρκετές μέρες.
-Γιατί δεν πήγε στο νοσοκομείο;
-Αρνιόταν. Αρνιόταν κατηγορηματικά.

Παρά τα όσα υποστηρίζουν στο μοναστήρι, ακόμη 3 μοναχές νοσούν από κορωνοϊό σύμφωνα με τον γιατρό που τίς εξετάζει. Οι 10 από τις συνολικά 17 μοναχές είναι ανεμβολίαστες. Το MEGA μιλά αποκλειστικά με τον ειδικό παθολόγο- γιατρό της μονής, ο οποίος αποκαλύπτει πως τρία άτομα ήδη νοσούν.

-Ήρθατε για κάποια άρρωστη από κορωνοϊό;
-Ναι, τις εξετάζω.
-Πόσες είναι άρρωστες από κορωνοϊό;
-Τρία άτομα.

Προβληματισμό προκαλεί και η επικοινωνία με εργαζόμενο.

-Είστε εμβολιασμένος εσείς;
-Ναι.
-Έχετε κάνει τα εμβόλια;

Ο εργαζόμενος αρνείται να απαντήσει και κλείνει το παράθυρο.

Σιγή ιχθύος από τις μοναχές
Πολύ μεγάλο ζήτημα του αντιεμβολιαστικού κινήματος έδραζεται στα 1.000 μοναστήρια της Ελλάδας. Τα μοναστήρια είναι φορείς αντιεμβολιασμού. Οι μοναχές, αρνούνται να απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερώτηση, σχετικά με τον εμβολιασμό τους και τα γεγονότα που συμβαίνουν στα μοναστήρια.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Πηγή φωτό: Thess.gr

Αφήστε μια απάντηση