Γαλλικό “αποτύπωμα” στον Δήμο Θερμαϊκού!

Γαλλικό “αποτύπωμα” στον Δήμο Θερμαϊκού!

Τώρα που η θερινή τουριστική περίοδος ολοκληρώθηκε, έφτασε η ώρα να κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς και να δούμε τι είδους τουρισμό δεχθήκαμε φέτος, ως Δήμος Θερμαϊκού…

Η μελέτη των αποτελεσμάτων και των στατιστικών στοιχείων από τις τουριστικές μονάδες της περιοχής μας, καταδεικνύει πως το επίπεδο των τουριστών που ήρθαν, άλλαξε, όπως άλλαξαν κατά πολύ και οι τοποθεσίες προέλευσής τους.

Πλέον, ο Δήμος μας, δεν αποτέλεσε τη βάση μόνο των αγαπητών τουριστών από τη Σερβία, τα Σκόπια και τη Βουλγαρία, αλλά μαζί μ΄ αυτούς, ήρθαν τουρίστες από τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Γερμανία ακόμη και από την Αγγλία!

Ειδικά η προσέλευση των Γάλλων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφήνοντας το δικό τους “αποτύπωμα” στην Περαία, την Αγία Τριάδα, την Επανομή και όπου αλλού προτίμησαν να κάνουν τις διακοπές τους.

Τι δείχνει αυτό; Πως η παροχή υπηρεσιών των τουριστικών μας μονάδων βρίσκεται, πια, σε πολύ υψηλό επίπεδο, πως ο Δήμος είναι ελκυστικός (καθαρός και τακτοποιημένος) και πως ακολουθεί τις προκλήσεις της εποχής.

Η διεύρυνση αυτής της τουριστικής ικανότητας με τις επενδύσεις που σχεδιάζονται (π.χ κάμπινγκ Αγίας Τριάδας, μαρίνα Μηχανιώνας) είναι βέβαιο πως θα φέρουν ακόμα περισσότερους ευρωπαίους τουρίστες στον Δήμο με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία του τόπου.

Αφήστε μια απάντηση