Αρθρο Βασίλη Αθανασιάδη για τη θαλάσσια συγκοινωνία: Όνειρο ήταν και…μας τελείωσε;

Αρθρο Βασίλη Αθανασιάδη για τη θαλάσσια συγκοινωνία: Όνειρο ήταν και…μας τελείωσε;

Ενα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τη θαλάσσια συγκοινωνία η οποία είναι ανύπαρκτη στον Θερμαϊκό κόλπο , δημοσίευσε ο κ. Βασίλης Αθανασιάδης, Πρόεδρος δασολόγων ΓΕΩΤΕΕ, κάτοικος της περιοχής μας.

” Ο Δήμος Θερμαϊκού πρέπει να δρομολογήσει και να ενδιαφερθεί περισσότερο για έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής, θα βοηθήσουν την ανάπτυξη καί θά απογειώσουν τον Δήμο”, υπογραμμίζει με νόημα ο κ. Αθανασιάδης.

Διαβάστε το άρθρο του:

“Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία

Όνειρο ήταν και…μας τελείωσε;;;
Με μεγάλη απογοήτευση παρακολουθώ …το τέλος ενός ονείρου ή την αδιαφορία για να προχωρήσει μια ακόμη μεγάλη προσπάθεια που σε συνδυασμό με το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης γενιάς στα Τσαίρια…θα κάνει την περιοχή μας αγνώριστη.
Το 2016 η Εγνατία οδός ανέλαβε την προσπάθεια για να φτιάξει μια μελέτη σκοπιμότητας πληρώνοντας απ’ότι θυμάμαι 500 χιλ. Ευρώ.

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για να είναι βιώσιμη θα υπήρχαν 6 σταθμοί με αρχικό την Πλατεία Ελευθερίας, προτελευταία το αεροδρόμιο καί τελικό προορισμό τους Νέους Επιβάτες.

Θα μετέφερε με τα σύγχρονα καταμαράν όλο το χρόνο περίπου 5 εκατομμύρια επιβάτες.
Ο Θερμαϊκός κόλπος είναι ίσως ο μόνος παγκόσμια που δεν διαθέτει οργανωμένη θαλάσσια συγκοινωνία.
Με την τρέλα μου, επισκέφτηκα την Εγνατία οδό. Συνομιλησα με τούς συναδέλφους και μου είπαν ότι το έργο ενώ είναι βιώσιμο,δεν υπάρχει δυστυχώς ενδιαφέρον για να συνεχιστεί.

Δήμαρχε,πετύχατε πάρα πολλά με τα θεματα της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.
Ο Δήμος μας όμως πρέπει να δρομολογήσει και να ενδιαφερθεί περισσότερο για έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής, θα βοηθήσουν την ανάπτυξη καί θά απογειώσουν τον Δήμο.

Ο τόπος αυτός έχει άπειρες ομορφιές και τρομερές δυνατότητες.
Ας τον βοηθήσουμε όλοι να κάνει ένα βήμα μπροστά στο μέλλον”.

Αφήστε μια απάντηση