Ακρίβεια: Στα ύψη οι τιμές των κρεάτων – Σε απόγνωση οι καταναλωτές (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακρίβεια: Στα ύψη οι τιμές των κρεάτων – Σε απόγνωση οι καταναλωτές (ΒΙΝΤΕΟ)

Αδιανόητες αυξήσεις στο ράφι βλέπουν οι καταναλωτές που αδύναμοι να αντιδράσουν, πληρώνουν χοιρινό, πουλερικά και βοδινό κρέας σε τιμές που είναι ακόμα και σχεδόν 30% ακριβότερες σε σχέση με πέρυσι.

Το μοσχαράκι από τα 8.50 – 9€ φτάνει τα 13 – 15€, το κοτόπουλο από τα 2 – 2,5€ φτάνει τα 3,50 – 4 και το χοιρινό από τα 3,50 – 5 φτάνει τα 5 – 7€ το κιλό.

Οι προσφορές που υπήρχαν παλιά δεν υπάρχουν πια, αλλά οι καταναλωτές δεν μπορούν να κόψουν το κρέας που είναι βασικό είδος διατροφής.

Οι αυξήσεις είναι στο μοσχάρι έως και 76%, ενώ στο κοτόπουλο και το χοιρινό έως 100%.

Και αυτό χωρίς να αγοράζει κανείς τη λεγόμενη πρώτη ποιότητα, αφού σήμερα σε σουπερμάρκετ το βόειο κιλότο φτάνει τα 30€/κιλό, το χοιρινό φιλέτο στα 13,5€ και το κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής στα 11 ευρώ/ κιλό και το βιολογικό στα 11€.

Η επιβάρυνση στο μέσο οικογενειακό τραπέζι που θα αγόραζε από 2 κιλά κρέας από το κάθε είδος είναι αδιανόητα ψηλή. Μία οικογένεια που έδινε για κρέας 27€ την εβδομάδα τώρα δίνει έως και 52€, μία αύξηση πάνω από 90%.

Τον μήνα η επιβάρυνση μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 100 ευρώ και αυτό χωρίς να υπολογίζονται και τα αυξημένα κόστη για να πάει και να γυρίσει κανείς από τα ψώνια αλλά και από το αυξημένο κόστος ενέργειας για να μαγειρέψει κανείς στο σπίτι.

Το crash test Αθήνας – Θεσσαλονίκης
Διαφορές στις τιμές υπάρχουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στη συμπρωτεύουσα ο κιμάς κοτόπουλο τιμολογείται στα 9.30 ευρώ, το σνίτσελ κοτόπουλο τα 9.80 το κιλό, το αρνί και το κατσίκι στα 10.80.

Στην Αθήνα όλα είναι πιο ακριβά, με το μοσχαράκι στα 15 ευρώ.

Δείτε το θέμα από το Live News του MEGA:

Αφήστε μια απάντηση