Άσκηση και καθημερινότητα

Άσκηση και καθημερινότητα
Άσκηση

Η ζωή σήμερα με τους σύγχρονους και έντονους ρυθμούς δεν μας επιτρέπει να ενσωματώσουμε με ευκολία την άσκηση στην καθημερινότητα μας. Οδηγούμαστε με αυτόν τον τρόπο στην καθιστική ζωή, η οποία έχει επιβλαβείς συνέπειες τόσο για την σωματική όσο και την ψυχική μας υγεία. Μπορούμε όμως να βρούμε τρόπους και ιδέες για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τον χρόνο μας σωστά έτσι ώστε η καθημερινότητα να περιλαμβάνει άσκηση σε διαφορετικές μορφές. Θα δούμε λοιπόν σε αυτό το άρθρο μερικές μορφές άσκησης προσαρμοσμένες στην καθημερινή ζωή.

Περπάτημα

Το περπάτημα μπορεί πολλές φορές να φαντάζει αδύνατο λόγω των μεγάλων αποστάσεων και των δύσκολων ωραρίων εργασίας. Παρόλα αυτά, για μικρές αποστάσεις που πραγματοποιούμε  καθημερινά μπορούμε να μην να κάνουμε αποκλειστικά χρήση των μέσων ή του αυτοκινήτου και να επιλέξουμε να κινηθούμε με τα πόδια. Με αυτόν τον τρόπο, γυμνάζεται το σώμα αλλά και επιπλέον βρίσκουμε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας όπου μπορούμε να ακούσουμε μουσική είτε το αγαπημένο μας podcast.

Βόλτες στην πόλη

Οι βόλτες στην πόλη είναι ακόμα ένας τρόπος να συνδυάσουμε αναψυχή αλλά και σωματική άσκηση. Η επίσκεψη σε μουσεία και σε αρχαιολογικούς χώρους, η βόλτα σε πάρκα αλλά  και στο κέντρο της πόλης είναι επιλογές που γεμίζουν την μέρα μας εποικοδομητικά.  Θέλοντας όμως να συνδυάσουμε την αθλητική διάθεση και να έχουμε περιποιημένη εμφάνιση πρέπει να δώσουμε προσοχή στην επιλογή παπουτσιών. Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να εμπιστευτούμε τα γυναικεία παπούτσια Nike και τα ανδρικά παπούτσια Nike για όλες τις ώρες, έτσι ώστε να μην μας περιορίσει το να συνδυάσουμε την άνεση και το στυλ.

Εναλλακτικά χόμπι

Τα χόμπι είναι ένα κομμάτι της ζωής μας και κατ’ επέκταση της καθημερινότητας μας που μας γεμίζουν και μας ευχαριστούν. Είναι πολλές οι επιλογές που μας δίνουν την ευκαιρία να συνδυάσουμε την άσκηση αλλά και κάτι που πραγματικά μας αρέσει. Κάποιες επιλογές είναι :η συμμετοχή σε αθλητικούς ομίλους και η ενασχόληση με κάποιο σπορ, ο χορός, η πεζοπορία, το κολύμπι, το ποδήλατο. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο περνάμε όμορφα στον ελεύθερο χρόνο μας αλλά και δημιουργούμε συνήθειες στην καθημερινότητα μας που μας κάνουν καλό. Αναγνωρίζουμε συνοψίζοντας ότι υπάρχουν πολλές επιλογές και τρόποι για να μη μας καταβάλει η καθιστική ζωή. Πρέπει απλά να ενεργοποιηθούμε και να βάλουμε την άσκηση ακόμα και στις πιο απλές της μορφές στη ζωή μας. Μπορούμε μαζί με τους φίλους μας να επιλέξουμε ένα χόμπι που θα συμμετέχουμε μαζί ώστε να απολαμβάνουμε εκτός από την άθληση και ποιοτικό χρόνο!