“Ολοι μαζί υπέρ των εμβολιασμών”, λένε οι παρατάξεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

“Ολοι μαζί υπέρ των εμβολιασμών”, λένε οι παρατάξεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

“Έχουμε μια δύσκολη μάχη, βιώσαμε πολλά. Η περίοδος της πανδημίας χαράχτηκε σε όσους νοσηλεύτηκαν και στους οικείους τους και σε αυτούς που έχασαν ανθρώπους. Νιώσαμε εγκλωβισμένοι” παραδέχτηκε ο κ. Τζιτζικώστας, στη συνέντευξη Τύπου που έγινε σήμερα το πρωί στη Βίλα Αλλατίνη, από κοινού με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας, με μοναδικό θέμα την εκστρατεία εμβολιασμού.

Ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε στη συνέχεια ότι, “δε βλέπαμε φως στο τούνελ αλλά ήρθε η επιστήμη και η ιατρική σε σύντομο χρονικό διάστημα και μας έδωσε ένα αποτελεσματικό όπλο”, τονίζοντας ότι τα εμβόλια είναι το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε απέναντι στην πανδημία και μοναδικός δρόμος για την οριστική έξοδο από την πανδημία και για να ξανά βρούμε τη ζωή μας.

“Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια. Πάνω από 4 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Η προσπάθεια αυτή όμως πρέπει να συνεχιστεί περισσότερο από ποτέ ειδικά τώρα με τα νέα δεδομένα της μετάλλαξης. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι“, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

“Στο ξεκάθαρο δίλημμα ή εμβολιαζόμαστε και προστατευόμαστε ή νοούμε και αγωνιούμε, η απάντηση είναι ότι εμβολιαζόμαστε”, σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας, προσθέτοντας ότι ο φόβος είναι κατανοητός αλλά ο πιο μεταδοτικός ιός είναι η παραφιλολογία και η αμφισβήτηση. “Για αυτό στόχος της πολιτείας και των ειδικών είναι να ενημερώνουν με σαφήνεια, διαφάνεια, τεκμηρίωση για την ασφάλεια του εμβολίου αλλά και τα οφέλη του εμβολιασμού. Προκειμένου έτσι να βοηθήσουν τους συμπολίτες μας που προβληματίζονται να λάβουν τη σωστή απόφαση”,

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο κ. Τζιτζικώστας, κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό του πρότεινε τη διενέργεια μιας διακαναλικής συνέντευξης Τύπου, με τη συμμετοχή μόνο ειδικών και επιστημόνων που θα απαντήσουν ολοκληρωμένα σε όλες τις απορίες των πολιτών και τους προβληματισμούς που έχουν.

“Αυτό που έχω να πω σήμερα στους συμπολίτες μας είναι να εμπιστευτούν την επιστήμη. Να εμπιστευτούν και να ακούσουν τους γιατρούς μας, τους επιστήμονες μας και τα οφέλη του εμβολιασμού, τόσο για τους ίδιους όσο συνολικά για την κοινωνία. Αλλά και να δουν την πραγματικότητα των αριθμών. Η συντριπτική πλειονότητα όσων νοσηλεύονται σήμερα στις ΜΕΘ δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν επικεφαλής παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου οι οποίοι από κοινού απηύθυναν έκκληση και προσκάλεσαν τις διαφημίστηκες εταιρείες, στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης, να καταθέσουν στην ΠΚΜ προτάσεις για προωθητικό υλικό υπέρ εμβολιασμού. “Με αυτό τον τρόπο θα συμβάλουν χωρίς κανένα κέρδος δικό τους αλλά με τεράστιο κέρδος για την κοινωνία”, ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας. Επικεφαλής της καμπάνιας θα είναι ο επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστος Παπαστεργίου, ενώ οι διαφημιστικές εταιρείες που επιθυμούν να συμμετέχουν θα μπορούν να επικοινωνούν με την Περιφέρεια.

Παράλληλα, όλοι οι επικεφαλής που συμμετείχαν στη συνέντευξη Τύπου, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού και προέτρεψαν τους πολίτες να σπεύσουν το συντομότερο στα εμβολιαστικά κέντρα.

«Σε αυτή την κοινή προσπάθεια που αναλαμβάνουμε για τη ζωή απευθυνόμαστε σε όλους. Δεν κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν. Απλώνουμε το χέρι για να διαβούμε όλοι μαζί αυτή τη δύσκολη περίοδο, να φτάσουμε στην επόμενη μέρα όρθιοι για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και εμείς να διαφωνούμε στο περιφερειακό συμβούλιο, στη βουλή», ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά», Χρήστος Γιαννούλης, τόνισε ότι η πρωτοβουλία για την ανάληψη κοινής δράσης από τις παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου έχει τον χαρακτήρα υποδείγματος και σημείωσε: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολιτικές διαφορές, αλλά αυτό δεν είναι το μείζον. Είναι πολύ φτωχές όταν έχουμε θρηνήσει στη Θεσσαλονίκη χιλιάδες ανθρώπους από τον κορωνοϊό».

Τη στήριξη των Πρασίνων κατά 100% στην εκστρατεία των εμβολιασμών εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία- Πράσινη Λύση», Φίλιππος Γκανούλης, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης «Βάνης Εγγύηση για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Αδέσμευτος Συνδυασμός», Δημήτρης Βάνης, ανέφερε ότι πρέπει ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη που τού αναλογεί απέναντι στον εαυτό του, την οικογένειά του και την κοινωνία.

Ως μια πολύ ωραία πράξη δημοκρατικής διακυβέρνησης που υπερβαίνει τις πολιτικές αντιθέσεις μπροστά σε έναν μεγάλο κίνδυνο χαρακτήρισε η Συμπαραστάτρια του Πολίτη και της Επιχείρησης Νιόβη Παυλίδου την κοινή εκστρατεία των παρατάξεων για την προώθηση των εμβολιασμών.

Αφήστε μια απάντηση