Ερχονται εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ ίσως και μέσα στον Οκτώβριο

Ερχονται εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ ίσως και μέσα στον Οκτώβριο

Εκλογή ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής, ακόμη και μέσα στον Οκτώβριο, επιλέγει η Φώφη Γεννηματά, ζητώντας από την Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης να κινήσουν άμεσα τις διαδικασίες. «Πάμε όσο γίνεται πιο γρήγορα να κάνουμε την εκλογή και να την κερδίσουμε», είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Η αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής, μετά από σημερινή σύσκεψη στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου κατατέθηκαν όλες οι εισηγήσεις για το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα της εκλογικής διαδικασίας, αποφάσισε την επιτάχυνση των ρυθμών για την οργάνωση της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου, στην βάση πάντα των κανόνων του καταστατικού. «Εκλογές μια ώρα αρχύτερα», τονίζει στενός συνεργάτης της κυρίας Γεννηματά, προσθέτοντας ότι παρότι το καταστατικό δίνει την δυνατότητα εκλογής ηγεσίας ένα μήνα πριν το Συνέδριο του κόμματος (δηλαδή, τον προσεχή Μάρτη), οι κάλπες θα στηθούν το συντομότερο δυνατόν. Οι καλά γνωρίζοντες σημειώνουν ότι οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Δεοντολογίας (ΕΔΕΚΑΠ) θα ξεκινήσουν άμεσα, ώστε να καταλήγουν γρήγορα στον «οδικό χάρτη», στην ημερομηνία της επίσημης έναρξης της προεκλογικής εκστρατείας καθώς και του πρώτου και δεύτερου γύρου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κεντρική Επιτροπή που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις θα συνεδριάσει πιθανότατα στις 26 Σεπτεμβρίου (λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη και την ομιλία της κυρίας Γεννηματά στη ΔΕΘ), ενώ ο πρώτος γύρος δεν αποκλείεται να διεξαχθεί στις 14 Νοέμβρη- εκτός αν η αρμόδια Επιτροπή καταλήξει σε πρόταση για εσωκομματικές κάλπες και μέσα στον Οκτώβρη. Σε κάθε περίπτωση και οι τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία (Φώφη Γεννηματά, Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Καστανίδης) θα έχουν τις επόμενες ώρες σειρά συσκέψεων και διαβουλεύσεων με τα επιτελεία τους αλλά και μεταξύ τους για την διασφάλιση μιας ενωτικής και πετυχημένης διαδικασίας μέσα στο φθινόπωρο.

Υποψήφιοι για την ηγεσία πέραν της Φώφης Γεννηματά, είναι οι Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Χριστοδουλάκης και Χάρης Καστανίδης.

Αφήστε μια απάντηση