7 ρωσικά αποβατικά έξω από την Οδησσό-Σε απελπιστική κατάσταση η Μαριούπολη

7 ρωσικά αποβατικά έξω από την Οδησσό-Σε απελπιστική κατάσταση η Μαριούπολη

Επτά μεγάλα αποβατικά πλοία βρίσκονται έξω από την Οδησσό, κάτι που σημαίνει πως οι Ρώσοι έχουν αποφασίσει με αυτόν τον τρόπο, με απόβαση δηλαδή, να καταλάβουν το πιο σημαντικό ουκρανικό λιμάνι στην Μαύρη Θάλασσα, καταστώντας την Ουκρανία περίκλειστο κράτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρωσική απόβαση δεν πρόκειται να καθυστερήσει, καθώς οι δυνάμεις του Πούτιν θέλουν να προλάβουν τις ήπιες, σχετικά καιρικές συνθήκες που επικρατούν, διότι ο καιρός χαλάει μετά από δύο ημέρες, επομένως ότι είναι να γίνει, καλύτερα θα ήταν γίνει τώρα…

Στο μεταξύ, σε απελπιστική κατάσταση βρίσκεται η Μαριούπολη, που δέχεται σφοδρές ρωσικές επιθέσεις.

Τουλάχιστον 1.582 άμαχοι πολίτες στη Μαριούπολη σκοτώθηκαν εξαιτίας των ρωσικών βομβαρδισμών και του δωδεκαήμερου αποκλεισμού, ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Στη Μαριούπολη δεν υπάρχει θέρμανση, δεν υπάρχει πόσιμο νερό, παρουσιάζονται ελλείψεις στα τρόφιμα. Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται αδιάκοπα. Οι τοπικές στρατιωτικές αρχές εκτιμούν ότι 1.207 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην πόλη, όμως, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους απολογισμούς, ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων πιστεύεται ότι είναι μεγαλύτερος, αφού πολλά πτώματα παραμένουν κάτω από τα συντρίμμια.

Αφήστε μια απάντηση