40 εκατομμύρια ευρώ στους Δήμους για καταφύγια αδέσποτων-Τι θα γίνει στον Δήμο Θερμαϊκού;

40 εκατομμύρια ευρώ στους Δήμους για καταφύγια αδέσποτων-Τι θα γίνει στον Δήμο Θερμαϊκού;

Υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, η έκδοση της πρόσκλησης για το «Πρόγραμμα ‘Αργος», μέσω του οποίου οι Δήμοι θα χρηματοδοτηθούν συνολικά με 40 εκατ. ευρώ για την απόκτηση υποδομών και εξοπλισμού διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Η πρόσκληση καθορίζει τις λεπτομέρειες και ορίζει τις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, για το οποίο οι Δήμοι της χώρας καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους έως την 31η Μαρτίου 2022.

Σε δήλωσή του ο κ. Πέτσας αναφέρει ότι επιπλέον, για τις λειτουργικές δαπάνες που σχετίζονται με την περισυλλογή, τη σίτιση, τη σήμανση, τη στείρωση και την εν γένει κτηνιατρική φροντίδα, έχει προβλεφθεί μόνιμη αύξηση των Κ.Α.Π. των Δήμων κατά περίπου 15 εκατ. ευρώ ετησίως, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Το ερώτημα είναι τι θα γίνει στον Δήμο Θερμαϊκού, όπου το πρόβλημα με τα αδέσποτα έχει εξελιχθεί σε μάστιγα. Πρέπει οπωσδήποτε να διεκδικηθεί το όποιο ποσό αναλογεί από τον κρατικό κορβανά, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες κατασκευής ενός καταφυγίου. Εδώ και τώρα…

Αφήστε μια απάντηση