Ωδή της “Πατριωτικής Ενωσης” στον Γιάννη Διακογιάννη

Ωδή της “Πατριωτικής Ενωσης” στον Γιάννη Διακογιάννη

Με μία συγκινιτική ανακοίνωση η “Πατριωτική Ενωση” αποχαιρετά τον “πατριάρχη” της αθλητικής δημοσιογραφίας, Γιάννη Διακογιάννη:

Η ανακοίνωση του κόμματος του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου:

“Μια θρυλική φωνή της ελληνικής δημοσιογραφίας, ο αθλητικογράφος Γιώργος Διακογιάννης σίγησε σήμερα.

Ο εκλιπών υπήρξε ίσως ο σημαντικότερος εκπρόσωπος της γενιάς του και θα τολμούσε κανείς να τον αποκαλέσει πατέρα της σύγχρονης ελληνικής αθλητικογραφίας. Γενιές ολόκληρες μεγάλωσαν με τις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές του αναμεταδόσεις, τόσο από το χώρο του ποδοσφαίρου όσο και απ’ αυτόν του κλασσικού αθλητισμού και δεν είναι τυχαίος ο στίχος από το τραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη, «πώς μας ενώνει και πώς μας δονεί του Διακογιάννη η φωνή»!

Άριστος χειριστής της ελληνικής γλώσσας και γνώστης της ιστορίας προσέφερε για δεκαετίες ποιοτικές μεταδόσεις και αναλύσεις των αθλητικών τεκταινομένων με συνδυαστικές αναφορές στον κατά τόπους πολιτισμό και την ιστορία. Δεν είναι τυχαίο ότι χαρακτηριζόταν από πολλούς συναδέλφους του «κινητή εγκυκλοπαίδεια» του αθλητισμού, απόδειξη της ευρυμάθειάς και της αφοσίωσής του στο λειτούργημά του.

Η Πατριωτική Ένωση εύχεται η παρακαταθήκη του να αποτελέσει εφαλτήριο αναλόγων επιδόσεων στους νέους συναδέλφους του και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του”

Αφήστε μια απάντηση